Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un crescător de rinoceri albi din Africa de Sud a lansat un proiect ce vizează eliberarea în sălbăticie a 100 de exemplare în fiecare an

Agerpres.ro
pui de rinocer alb

Cel mai mare crescător de rinoceri albi din lume, care coordonează în Africa de Sud reproducerea în captivitate a acestei specii ameninţate cu dispariţia, victimă a braconajului, a lansat un proiect ce vizează eliberarea în sălbăticie a 100 de exemplare în fiecare an, informează AFP.

Proiectul care doreşte "să elibereze în fiecare an aproximativ 100 de rinoceri albi de Sud în habitatul lor natural din Africa de Sud este pe cale să înceapă", a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a asociaţiei conduse de sud-africanul John Hume, care deţine peste 2.000 de animale din această specie.

Rinocerul alb de Sud, una dintre cele două subspecii ale rinocerilor albi, este ameninţată în prezent cu dispariţia deoarece mai deţine doar aproximativ 20.000 de exemplare, potrivit Fundaţiei Mondiale pentru Natură (World Wildlife Fund - WWF).

Africa de Sud găzduieşte aproape 80% din totalul rinocerilor de pe planeta noastră. Aceste animale sunt vânate pentru a satisface puternica cerere din Asia de coarne de rinocer, care sunt utilizate în medicina tradiţională sau pentru pretinsele lor virtuţi afrodiziace, potrivit Agerpres.ro.

Braconajul a atins niveluri critice între 2014 şi 2017, când o mie de rinoceri au fost ucişi, în medie, în fiecare an. Aceste cifre au scăzut la jumătate în 2021 şi au ajuns la 451 de exemplare vânate în ultimul an.

Potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN), în sălbăticie mai trăiesc doar 5.000 de rinoceri negri, care sunt unele dintre animalele cele mai ameninţate din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.