Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat critică DUR impozitul pe gospodărie: 'PSD a CAPITULAT în fața unor interese economice'

impozit

PSD pregătește o revoluție fiscală în România, urmând a schimba actuala cotă unică de 16% cu un impozit pe gospodărie. Măsura este criticată dur de experți în finanțe sau politicieni din opoziție.

"Impozitul pe gospodărie este cea mai mare aberație fiscală din ultimii 20 de ani” pe care îl numește „experiment periculos”. Politicianul enumeră o serie de probleme care vor apărea după intrarea în vigoare a noii forme de impozitare: „birocratizarea financiară la un nivel de tip neo-fanariot, plafonarea și reducerea veniturilor cetățenilor și incapacitarea micilor investitori, creșterea exponențiala a evaziunii fiscale, anularea efectelor macroeconomice ale cotei unice și înlocuirea sa cu un amestec de impozit progresiv mascat cu impozitul forfetar de trista amintire. La toate astea adăugăm faptul ca nu vor crește veniturile bugetare deoarece cheltuiala cu angajarea consultanților fiscali dublată de scăderea micilor investiții și creșterea naturală a evaziunii vor avea un impact negativ”, a scris deputatul Daniel Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Sorin Grindeanu a decis soarta achiziţiilor din domeniul apărării: Care va fi rolul Parlamentului

Daniel Gheorghe cere PSD să pună în aplicare un proiect de lege care impozitează venitul companiilor străine în România, iar apoi „din lacunele legislative și din marea lașitate politică a mai multor guverne succesive, este externalizat masiv anual”.

ȚUna dintre cele mai mari greșeli comise de România a reprezentat-o privatizarea nejustificata a unor monopoluri de stat precum distribuția de utilități, gaze ori cea de curent electric unor companii franceze ori italiene care scot, după ce au preluat infrastructura realizată de stat ori de administrații locale uneori fără răscumpărare, miliarde de euro anual care ies din circuitul economic intern și sunt una din cauzele lipsei de capital pe piața românească”, mai adaugă parlamentarul.

"Senzația mea este că, PSD, prin acest impozit pe gospodărie care, practic neagă economia reală, a capitulat în fața unor interese economice de monopol care au fost și rămân piedica dezvoltării sănătoase a României. Dar e mai ușor să mai pui o greutate pe bunul contribuabil decât să recuperezi banii pierduți de la cei rău platnici!”, a mai scris deputatul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.