Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PAS de la Chișinău vede în România 'doar' un stat partener, prieten și frate în procesul de aderare la UE a Moldovei

Radio Chișinău
Moldova Romania

La Chișinău a avut loc cea de-a noua reuniune a Comisiei comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, eveniment prilejuit de marcarea a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Copreședintele comisiei, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Petru Frunze, a menționat că această reuniune are scopul de a impulsiona procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană cu sprijinul României, transmite IPN.

„România este un stat partener, prieten și frate în acest proces de integrare în Uniunea Europeană. Suntem sprijiniți la toate nivelurile pentru a îndeplini recomandările UE. Sperăm foarte mult că vom fi sprijiniți și în continuare de partenerii din România pentru a duce la bun sfârșit procesul de integrare europeană, lucru dorit de societatea noastră. În UE ne este locul, întrucât acolo putem obține pace și bunăstare”, a declarat Petru Frunze.

Petru Frunze e convins că alături de România, Republica Moldova va parcurge toți pașii în drumul spre UE

Copreședintele Comisiei comune pentru Integrare Europeană din Parlamentul României, Andrei Daniel, a menționat că sprijinul României pentru Republica Moldova nu se mărginește la simple declarații.

„Este un sprijin total, dezinteresat și pe toate palierele. Pentru noi, integrarea în UE a Republicii Moldova este o prioritate de strategie națională. Este o prioritate care duce la stabilitatea și siguranța cetățenilor Republicii Moldova. Sunt convins că în curând va începe negocierea capitolelor de aderare, iar acestea trebuie deschise cât mai curând. Republica Moldova a demonstrat că este pregătită de a merge înainte pe acest drum european”, a spus Andrei Daniel.

Parlamentarul roman a mai declarat că procedura de aderare a Republicii Moldova la UE trebuie să fie una rapidă, să nu existe întârzieri, având în vedere agresiunea rusă în Ucraina.

„Republica Moldova a demonstrat cu prisosință că poate face față și crizei pandemice, dar și crizei energetice și celei a refugiaților. A demonstrat clar că s-a angajat pentru a face reforme democratice. Noi credem că atât la nivel bilateral, prin canalele diplomatice de care beneficiază România, dar și prin susținerea totală pe care o arătăm la nivelul Parlamentului României, vom putea impulsiona în cel mai scurt timp depășirea tuturor momentelor dificile care sunt premergătoare negocierilor capitolelor de preaderare”, a spus Andrei Daniel.

Andrei Daniel crede că în curând Republica Moldova se va regăsi în marea familie europeană

„Noi suntem conștienți de faptul că frații noștri din Republica Moldova sunt parte a familiei europene. Cred că toate deciziile pe care Chișinăul și le-a asumat în ultimul an fac din Republica Moldova un candidat cu șanse foarte serioase în ceea ce va reprezenta oferirea statutului de membru al UE pentru Republica Moldova”, a conchis Andrei Daniel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.