Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PNL îi cere lui Carmen Dan să nu mai implice Jandarmeria în 'interese de grup sau personale'

PNL

Deputatul liberal Pavel Popescu îi cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să nu mai implice Jandarmeria în ''interese de grup sau personale'', să-i redea acesteia ''libertatea'' de a acţiona conform propriilor protocoale stabilite de profesioniştii instituţiei şi îi solicită demisia de onoare ''dacă nu poate asigura independenţa acestei instituţii''. 

''Doamnă ministru Carmen Dan, nu mai implicaţi Jandarmeria în interese de grup sau în interese personale. Vă solicit să redaţi Jandarmeriei libertatea de a acţiona conform propriilor protocoale stabilite de profesioniştii din această instituţie şi vă cer să nu mai folosiţi această armă în interesele private ale unor politicieni sau a unui grup de interese. (...). Dacă veţi ajunge la concluzia că nu vă puteţi ridica la înălţimea funcţiei şi nu puteţi asigura independenţa acestei instituţii, vă solicit demisia de onoare'', a declarat deputatul liberal într-un comunicat remis, luni, AGERPRES. 

Parlamentarul PNL a reamintit că Jandarmeria a intervenit în urmă cu o săptămână pentru ''a-l proteja'' de jurnalişti pe liderul PSD Liviu Dragnea şi că, duminică seara, dispozitivul acesteia a fost "agresiv" faţă de manifestanţii din Bucureşti. 

''Până acum, zeci de politicieni s-au prezentat în faţa procurorilor, însă niciunul dintre ei nu a avut parte de protecţie din partea Jandarmeriei, cu toate că printre aceştia s-au numărat foşti preşedinţi şi foşti premieri. În cazul domnului Dragnea, Jandarmeria şi-a încălcat propriile protocoale care stabilesc clar momentul în care se intervine la o acţiune în teren, iar acest lucru poate transmite un mesaj greşit ofiţerilor care slujesc sub această armă'', a susţinut deputatul liberal. 

El a subliniat că un alt moment extrem de grav a avut loc la mitingul de duminică, din Capitală, când, pentru prima dată în ultimii ani, jandarmii au acţionat prin acţiuni ''de intimidare aflate la limita legii''. 

''Refuz să cred că, sub conducerea dumneavoastră, Jandarmeria şi-a schimbat modul de acţiune democratic şi civilizat atunci când se întâlneşte cu un protest paşnic, aşa cum au mai fost cu zecile doar în acest an'', susţine Popescu. 

Deputatul liberal îi cere ministrului Carmen Dan să nu afecteze imaginea unei instituţii esenţiale în menţinerea ordinii şi liniştii publice şi extrem de importantă în arhitectura de securitate a statului român. 

''Vă amintesc că această instituţie nu există pentru a apăra interesele unei persoane sau a unui grup de persoane, ci pentru a sluji cetăţenii'', a conchis deputatul liberal, conform comunicatului citat.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.