Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PSD își dă demisia din Parlament. Gest tardiv

adascalitei CTIN

Deputatul PSD Constantin Adăscăliței a anunțat că și-a depus miercuri demisia din Parlament începând cu data de 1 februarie, acuzând că a fost nevoie să ia această decizie în urma unor abuzuri comise de ANI.

"Urmare a abuzurilor repetate efectuate de Agenția Națională pentru Integritate ce duce în eroare Biroul permanent al Camerei Deputaților, precum și a presiunilor exercitate asupra mea, îmi depun demisia din funcția de deputat începând cu data de 1 februarie. Menționez că acest abuzuri se referă la invocarea în mod abuziv a faptului că raportul ANI a rămas definitiv prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de pe 23.03.2015 deși acesta rămăsese definitiv prin hotărârea Curții de Apel Iași, la 4 octombrie 2012, și pus în executare la Consiliul Județean Iași la acea vreme. Se cere aplicarea unei sancțiuni de două ori pentru aceeași faptă", a scris Adăscăliței în demisia sa, potrivit Agerpres.

Secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici a declarat că această demisie va intra în plen la data de 1 februarie.

În luna mai ANI anunța că a transmis Camerei Deputaților raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului, care a rămas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Tot atunci a cerut revocarea din funcție după ce au constatat că se aplică interdicția exercitării unei funcții sau demnități publice pe o perioadă de trei ani.

La data de 23 martie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul lui Constantin Adăscăliței împotriva sentinței nr. 251/2012 a Curții de Apel Iași, cu consecința menținerii ca legal și temeinic a raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia.

Agenția Națională de Integritate a constatat la 15 iunie 2012 faptul că Adăscăliței, Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Iași, la data finalizării raportului de evaluare, a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, întrucât societatea comercială la care acesta era asociat a încheiat un contract în cuantum de 3.354 Lei cu o societate comercială al cărei unic acționar era C.J. Iași, încălcând, astfel, prevederile art. 90 din Legea nr. 161/2003.

Dar mandatul deputatului nu a încetat, drept urmare Adăscăliței a mai beneficiat de acest statut încă 8 luni de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.