Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat USR-PLUS îl vrea în pușcărie pe prințul care l-a ucis pe ursul Arthur: 'Și prinții pot fi extrădați, anchetați și supuși forței legii'

urs arthur

Și prinții pot fi extrădați, și prinții trebuie anchetați și supuși forței legii, afirmă deputatul USR PLUS Iulian Bulai, despre prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, care este acuzat, în prezent, de organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria, că a ucis ilegal cel mai mare urs din România, scrie Mediafax.ro.

„Și prinții pot fi extrădați, și prinții trebuie anchetați și supuși forței legii. Mulți ani înainte și după ce am plecat din țară, eram marcat de povestea/mitul/ întâmplarea conaționalilor de după 1989 de a ataca lebedele din Viena. Nimeni nu ar trebuie să fie atât de sărac încât să-și dorească să mănânce păsările din parcuri sau atât de bogat încât să poată cumpăra un întreg sistem pentru a împușca cel mai valoros urs dintr-o țară. Ce e mai barbar, să fii sărac și să mănânci lebedele din Viena că ți-e foame sau să fii prinț și să împuști exemplare unice de urși ca să-ți pui trofeul în sufrageria ta?”, scrie pe Facebook Iulian Bulai.

Deputatul USR PLUS apreciază că este „un act de barbarie pură ceea ce a făcut acel prinț în România”.

„Ar trebui trimis în fața instanței, odată ce (rapid) organele competente fac public rezultatul investigațiilor. George Gârbacea, președintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, a trimis deja corpul de control să ancheteze. Sunt convins că vor exista repede concluzii. Și prinții pot fi extrădați, și prinții trebuie anchetați și supuși forței legii. O democrație care nu e sat fără câini nu alege după titlurile nobiliare și conturile din bancă”, conchide Bulai.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România.

Reprezentanții Agent Green susțin că ursul uriaș Arthur a fost împușcat de prințul austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prințul și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.

Dar în realitate, prințul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților, mai spun ecologiștii care monitorizau ursul.

Ecologiștii au acuzații grave și cer ajutorul Poliției și al Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.