Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un director Kaspersky Lab a fost arestat de FSB

Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) din Rusia a arestat un manager de top al producătorului de software-uri de securitate informatică Kaspersky Lab, cu sediul la Moscova, pentru trădarea intereselor statului, acesta fiind în prezent încarcerat în închisoarea FSB din Lefortovo, potrivit Kommersant, transmite agerpres.

Este vorba de Ruslan Stoianov (foto jos), şeful Departamentului de investigare a criminalităţii informatice din cadrul Kaspersky Lab, care de altfel colabora strâns cu forţele de ordine ruse.

Citeşte şi: Marele maestru al Ordinului de Malta a DEMISIONAT la presiunea Papei Francisc

Gigantul software rus a confirmat arestarea lui Ruslan Stoianov, dar susţine că dosarul în care acesta este anchetat nu are nimic de-a face cu activitatea companiei. Experţii consideră însă că aceasta ar putea afecta relaţia de afaceri dintre Kaspersky Lab şi FSB.

content-image

Potrivit Kommersant, care citează mai multe surse din cadrul serviciilor de securitate şi a unor companii de calculatoare, Stoianov a fost arestat în decembrie 2016 în timpul unei investigaţii împotriva unuia dintre directorii adjuncţi ai Centrului pentru Securitatea Informaţiei al FSB-ului, acuzat de trădare a statului.

Conform anchetei, angajatul FSB ar fi primit bani de la o organizaţie străină prin intermediul unui angajat al unei companii din Rusia în domeniul securităţii informaţiilor.

Un aspect al anchetei se focalizează pe "relaţiile dintre Centrul pentru Securitatea Informaţiei cu companiile private care colaborează" cu FSB în cazuri legate de delicte informatice, potrivit ziarului rus.

Citeşte şi: Rusia continuă să consolideze militar flancul sudic

FSB nu a confirmat şi nici nu a negat deocamdată informaţiile publicate de Kommersant, potrivit agenţiei de presă EFE.

Departamentul de investigare a criminalităţii informatice din cadrul Kaspersky Lab colaborează din 2013 cu FSB şi cu Ministerul de Interne rus pentru combaterea delictelor cibernetice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.