Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar a răbufnit: 'Cursa între statele membre pentru echipamente și soluții medicale trebuie să înceteze'. Ce a solicitat instituțiilor europene

parlamentul european

Cursa între statele membre pentru echipamente și soluții medicale trebuie să înceteze, afirmă europarlamentarul Victor Negrescu, care anunță într-o postare pe Facebook că a solicitat Comisiei Europene și Consiliului European constituirea unui Consiliu European de Monitorizare privind Covid-19.

Miron Mitrea, furios la adresa românilor din Diaspora în plină criză de COVID-19: 'Trebuie să-i facem responsabili cu ciomagul, cu bâta'

„Nu este normal să auzim de tratamente de la televizor sau să existe o cursă pentru găsirea unui vaccin între state sau companii când de fapt împreună putem face mai multe.

Am solicitat, astăzi, Comisiei Europene și Consiliului European constituirea unui Consiliu European de Monitorizare privind Covid-19, cu un mandat mai puternic și mai clar, format din cei mai buni experți în domeniu din toate statele membre, cu scopul de a elabora recomandări comune, a genera sinergii între statele membre și a pune împreună resursele și ideile pentru a identifica rapid soluții medicale la problemele cu care ne confruntăm dar și un vaccin și un tratament eficient.

Comisia Europeană a creat într-adevăr din 18 martie un grup compus din șase experți din Franța, Germania, Italia, Spania, Belgia și Olanda care a avut trei reuniuni dar după consultarea rapoartelor (disponibile aici https://ec.europa.eu/health/advisorypanel_covid19_en) consider că este nevoie de mai mult. Este nevoie de un mandat pentru a emite decizii și mai ales este recomandabil ca toate statele, și experții lor, să fie implicate în proces pentru a avea acces la informație dar și la decizie”, scrie Negrescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.