Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar PSD, atac dur la adresa Guvernului Dăncilă: 'Obsesii si vendete personale'

Parlamentul European 4

Guvernul Viorica Dăncilă e 'făcut praf' direct din Parlamentul European. Chiar un europarlamentar PSD a luat la ţintă Executivul de la Bucureşti. Soţia lui Victor Ponta, Daciana Sârbu pune la punct Executivul într-o problemă extrem de delicată.

Europarlamentarul critică dur Guvernul Dăncilă, pentru lipsa proiectelor privind risipa alimentară și obezitatea infantilă. Aceasta dă ca exemplu mai multe legi adoptate la nivel european, privind obligația supermarketurilor, în Franța, de a nu arunca alimentele neexpirate, și ”taxa pe zahăr” din Marea Britanie. ”De ce la noi inițiativele politice ale liderilor importanți au legătură cu adversarii politici reali sau imaginari, cu obsesii și vendete personale, dar aproape niciodată cu subiecte importante?”, spune Daciana Sârbu, soția fostului premier Victor Ponta, în atacul la adresa fostei sale colege de la Bruxelles, Viorica Dăncilă.

Citește și: Lider ALDE, mesaj exploziv după publicarea protocolului de colaborare dintre PÎCCJ și SRI: 'Lucrurile sunt mult mai grave decât par'

Europarlamentarul PSD, care a fost colegă la Bruxelles cu actuala șefă a Executivului, afirmă, într-o postare pe Facebook, că ”de mai bine de un an, o lege obligă supermarketurile franceze să nu arunce alimente neexpirate, forțându-le în schimb să le doneze, în timp util, către organizații caritabile”. ”Jumătate din donațiile de care se bucură acum băncile de alimente franceze provin de la supermarketuri, ceea ce arată că măsură funcționează, adică hrană în stare bună, în loc să fie irosita, îi ajută pe cei mai puțin norocoși din societate. Exemplul începe să inspire și alte țări. O măsură guvernamentală aplicată în Italia ajută un milion și jumătate de oameni să aibă acces la hrană în urmă unei scheme de acest tip”, precizează soția lui Victor Ponta.

Daciana Sârbu mai precizează că, în curând în Marea Britanie va intră o vigoare așa-numită “taxa pe zahar”, adică o sumă adăugată la prețul băuturilor carbogazoase, care va constitui un fond pentru finanțarea activităților sportive în clasele primare. ”Se știe că reducerea cantității de zahăr consumate în special de către copii este una din cele mai eficiente soluții împotrivă obezității. Sigur că în societatea britanică propunerea acestei inițiative a generat dezbateri lungi și foarte aprinse – dar vorbim de un subiect important și de o decizie care cu siguranță va avea un impact considerabil. Deja există efecte – mulți producători și-au reformulat produsele reducând conținutul de zahăr, pentru a evită taxa. Avantaj – consumatorul! Și sănătatea copiilor pe termen lung”, afirmă aceasta, precizând că ”primăria Londrei a lansat recent o inițiativă pentru combaterea obezității în rândul copiilor, proiect în care a implicat specialiști cu experiență solidă în domeniu, capabili să aplice soluții concrete la o problemă foarte serioasă”.

Citește și: Mircea Diaconu, anunț neașteptat: Nu mai candidez în 2019. Motivul pentru care RENUNȚĂ

Daciana Sârbu critică dur Guvernul Dăncilă pentru lipsa unor astfel de programe. ”De ce lipsesc din România inițiativele guvernamentale și politice care să vizeze probleme atât de grave cum sunt risipă alimentară și obezitatea infantilă? De ce la noi inițiativele politice ale liderilor importanți au legătură cu adversarii politici reali sau imaginari, cu obsesii și vendete personale, dar aproape niciodată cu subiecte importante cum ar fi sănătatea generațiilor viitoare, protejarea mediului sau sprijinirea concretă a celor aflați în nevoie”, afirmă Daciana Sârbu.

Daciana Sârbu se află printre social-democrații care au donat sume mari la partid, în 2017. Europarlamentarul Daciana Sârbu, soția lui Victor Ponta, a dat la partid 50.000 de lei. În Monitorul Oficial, PSD a prezentat și lista donaţiilor care depăşesc baremul a zece salarii minime brute pe economie și care au adfus partidului suma de 569.845 de lei, în decursul lui 2016. Donaţia cea mai mare a fost primită din partea actualului primar al Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea. El a dat la partid, în mai multe tranșe, sume de bani care cumulate ajung la 140.050 de lei. Locul al doilea ca nivel al donaţiei, cu 60.000 de lei, îi revine lui Liviu Gheorghiţă Goncea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.