Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar PSD îl contrazice vehement pe Florin Cîțu: 'Prețurile la energie au crescut odată cu liberalizarea pieței'

cursdeguvernare.ro
Victor Negrescu

Prețurile la energie au crescut odată cu liberalizarea pieței decisă de fosta guvernare de dreapta, afirmă europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu. El a cerut Comisiei Europene un plan de acțiune pentru a sprijini statele membre afectate de creșterea prețurilor la energie.

„Prețurile la energie au crescut odată cu liberalizarea pieței decisă de fosta guvernare de dreapta. Graficul postat arată clar că liberalizarea nu a fost bine pregătită și a fost făcută la presiunea celor care tot încercând să salveze România au uitat de români. Conform recomandărilor specialiștilor, liberalizarea aduce avantaje doar dacă există concurență reală pe piața respectivă și suficientă producție pentru a satisface cererile consumatorilor ori toate analizele arătau că în toamnă nu era momentul oportun pentru o astfel de decizie”, scrie pe Facebook Victor Negrescu.

Eurodeputatul PSD afirmă că România poate reglementa prețul, conform normelor europene, timp de 6 luni cu posibilitatea de extindere.

„Partidul Social Democrat, chiar dacă nu gestionează domeniul energiei, a propus o serie de soluții pentru limitarea crizei din energie și va căuta, împreună cu specialiștii săi, să contribuie constructiv la protejarea populației și IMM-urilor. Am solicitat Comisiei Europene să vină cu o analiză și un plan de acțiune pentru a sprijini statele membre afectate de creșterea prețurilor la energie”, conchide Negrescu.

Amintim că preşedintele PNL, Florin Cîţu, a explicat că nu liberalizarea preţurilor la energie este o problemă, ci faptul că România consumă mai mult decât produce. Cîţu a explicat că preţul la energie a crescut peste tot în lume, nu doar în ţara noastră.

Să ştiţi că nu liberalizarea este problema. Problema este capacitatea de producţie, consumăm mai mult decât producem. 30 de ani de zile am stat şi am promis şi nu prea am făcut nimic. Nu mai vorbesc de reforme care nu s-a făcut, dar nu s-au făcut investiţii. Prima oară când au început să facă investiţii cu adevărat şi s-au văzut în şi în creşterea economică au fost în anii 2020-2021”, spunea Florin Cîţu luna trecută la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.