Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar român, neiertător cu Merkel

Laurentiu Rebega

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, se dovedește neiertător cu Angela Merkel, arătând că declarațiile acesteia ”arată adevăratele raporturi dintre statele membre ale Uniunii Europene”.

Potrivit lui Rebega, ”teoretic, spusele doamnei Merkel ar putea fi interpretate ca o apărare a drepturilor muncitorilor români și bulgari. Dar este vorba despre un fals grosolan! Cauzele reale ale Brexit-ului sunt legate de un tratament economic preferențial pe care îl dorește Marea Britanie. Iar în ceea ce privește migrația, nemulțumirile britanicilor (ca și ale germanilor, de altfel) se leagă în primul rând de valul de refugiați din Orientul Mijlociu și nu atât de români și bulgari (e interesant că doamna Merkel nu a suflat o vorbă despre polonezi, deși aceștia sunt pe primul loc între europenii care muncesc în Regatul Unit)”.

Europarlamentarul mai spune că din spusele doamnei Merkel reiese că ”în Uniunea Europeană, românii și bulgarii sunt slugi. Ei trebuie să fie tolerați (pentru că fac munci pe care occidentalii le refuză), dar (prin faptul că au fost nominalizați) nu vor fi niciodată mai mult decât slugi!”

Rebega nu uită nici de imigrația non-UE: ”Cum rămâne cu refugiații, pe care cancelarul Germaniei îi primește cu brațele deschise? Probabil că și acestora li se rezervă același statut, dar prin „redistribuire” în țările de unde pleacă o forță de muncă mai calificată. Dacă acțiunile de mai sus ar fi întreprinse de o persoană particulară, ar fi încadrabile, juridic, la „trafic de carne vie”. Dacă sunt întreprinse de statele puternice, se numesc „acțiuni umanitare”!”

Rebega spune în final că vrea să trăiască ”într-o lume în care migrația să fie un fenomen natural și individual, iar „străinul” să nu fie nici stăpân și nici slugă. Vreau ca în fiecare țară să fie respectate cultura, legile și obiceiurile (bune!) ale locului, iar fiecare om să fie tratat cu aceeași măsură. Aceasta este Europa pe care o vreau! Se pare, însă, că doamna Merkel vrea altfel!”, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.