Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un faimos şef al mafiei siciliene, arestat în timp ce sărbătorea Paştele cu familia sa

huffingtonpost.co.za
catuse

Un prânz de Paşte s-a dovedit a fi fatal pentru un faimos şef al mafiei siciliene. Giuseppe Calvaruso, un mafiot care s-a întors recent din Brazilia, a fost arestat de poliţişti în timp ce sărbătorea Paştele cu familia sa, în apropiere de Palermo, informează luni agenţia de presă APA.

Alţi trei mafioţi au fost de asemenea încătuşaţi, a raportat poliţia. Extorcarea, agresiunile şi răpirile sunt câteva dintre infracţiunile atribuite de către procurorii din Palermo celor patru gangsteri, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mafiot italian s-a dat de gol pe YouTube, deși s-a ferit să-și dezvăluie chipul: Bărbatul, urmărit de autoritățile italiene din 2014

Calvaruso a rămas o lungă perioadă de timp în Brazilia pentru a se ocupa de activitatea criminală a Cosa Nostra. În calitate de naş al mafiei, el a soluţionat disputele dintre membrii familiei şi a asigurat "ordinea publică" pe teritoriul său, au spus anchetatorii.

Printe altele, Calvaruso a garantat siguranţa şi întreţinerea familiilor mafioţilor încarceraţi. Oameni de afaceri şi antreprenori au apelat la el pentru a primi permisiunea de a începe o afacere sau de a soluţiona diverse dispute. Potrivit anchetatorilor, naşul mafiei a preluat "rolul surogat" al instituţiilor statului.

Calvaruso a făcut afaceri şi în străinătate, cu companii care au investit sume imense de capital în industria hotelieră şi de construcţii din Sicilia. Ancheta a dezvăluit, de asemenea, o serie de extorcări, menite să constrângă proprietarii de clădiri care au nevoie de renovare să apeleze la companii de construcţii deţinute de fapt de Calvaruso.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.