Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un feribot din Marsilia a fost transformat în hotel plutitor pentru refugiaţii ucraineni

radiofrance.fr
Corsica Linea feribot

În portul Marsilia, situat în sud-estul Franţei, un feribot care făcea în mod obişnuit legătura între oraşul mediteraneean şi Magreb, a fost transformat în hotel plutitor, care va găzdui până la 1.600 de refugiaţi ucraineni, informează AFP.

Închiriată de guvern companiei maritime Corsica Linea contra unei sume care nu a fost dezvăluită, ambarcaţiunea în culorile roşu şi alb ''Méditerranée'' se pregătea marţi după-amiază să primească primii refugiaţi.

Dotat cu sală de cinematograf, creşă, sală de joacă pentru copii, vasul, ale cărui plăcuţe de orientare au fost traduse cu această ocazie, dispune de 500 de cabine care pot găzdui până la 1.600 de persoane timp de două luni, urmând ca apoi feribotul să-şi reia cursele obişnuite, potrivit Agerpres.ro.

În cadrul ''acestui proiect de integrare'', a subliniat prefectul Christophe Mirmand, refugiaţii vor avea acces la bordul ambarcaţiunii la asistenţă pentru găsirea unui loc de muncă, la servicii bancare, cursuri de formare în franceză, precum şi la asistenţă psihologică.

Obiectivul este ca ''oamenii să ajungă să-şi reia o viaţă pe cât de normală posibil'', a explicat Mirmand.

''Marsilia a fost clădită de refugiaţi, cei care fugeau de mizerie. Din primele zile de război, ne-am mobilizat. Cuiva care fuge de război, nu-i ceri actele şi nu contează culoarea pielii'', a subliniat primarul socialist al Marsiliei, Benoît Payan.

Proiectul, pus pe picioare graţie mobilizării unor companii, colectivităţi locale şi organizaţii, face parte din măsurile adoptate de Franţa pentru a primi ucraineni care fug din faţa invaziei ruse.

De la începerea invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, aproape 3,9 milioane de ucraineni au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara, potrivit ONU.

Guvernul francez şi-a luat angajamentul de a pune la dispoziţia refugiaţilor cel puţin 100.000 de locuri de cazare.

În total, 12.636 de autorizaţii provizorii de şedere au fost eliberate în Franţa, pentru o populaţie compusă în proporţie de 83% din femei şi copii, potrivit datelor furnizate de guvern pe 24 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.