Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un film biografic dedicat lui Tolkien, încredinţat regizorului unei pelicule CONTROVERSATE

bookblog.ro
J.R.R Tolkien

Cineastul finlandez Dome Karukoski va regiza un film biografic dedicat romancierului britanic John Ronald Reuel Tolkien, autorul unor cărţi celebre, precum "The Hobbit" şi "The Lord of the Rings", a anunţat marţi compania sa de producţie, potrivit AGERPRES.

"Dome este în măsură să confirme informaţia apărută în articolul din Deadline, dar nu poate să confirme nimic altceva, nici să facă alte comentarii", a declarat pentru AFP Annika Sucksdorff, directorul general al companiei de producţie Helsinki Filmi.

Dome Karukoski, în vârstă de 40 de ani, a devenit cunoscut în special graţie filmului "Tom of Finland", care prezintă viaţa desenatorului şi pictorului Touko Laaksonen, o personalitate a culturii gay din secolul al XX-lea.

Cu un scenariu scris de irlandezul David Gleeson şi britanicul Stephen Beresford, noua peliculă în pregătire (dedicată lui Tolkien, n.r.) va relata "anii de formare a autorului, rămas orfan, când descoperă prietenia, iubirea şi inspiraţia artistică în cadrul unui grup de băieţi răi dintr-o şcoală", precizează site-ul Deadline Hollywood.

Citeşte şi: Boala care UCIDE un român la fiecare trei minute. Afecţiunile care pun România pe locul 1 al statisticii negre a UE

Noua peliculă va evoca şi viaţa lui J.R.R. Tolkien (1892-1973) în timpul Primului Război Mondial.

Tolkien s-a inspirat în mare parte în operele sale din experienţele trăite în acel război, în care, iniţial, s-a abţinut să se înroleze în armata britanică în 1914, preferând să rămână la Universitatea Oxford până în 1915, pentru a-şi termina studiile.

S-a înscris în cele din urmă în armată şi a fost mobilizat în Franţa în 1916. După război, a predat la Oxford timp de aproape 20 de ani. A scris în paralel "The Hobbit" şi primele două volume din saga "The Lord of the Rings".

Citeşte şi: Alertă la baza Kogălniceanu: un avion, trimis să INTERCEPTEZE bombardiere RUSEŞTI

Noul proiect cinematografic va fi produs de companiile americane Fox Searchlight şi Chernin Entertainment, care au început colaborarea la acest film în 2013, potrivit revistei Variety.

În 2016, Deadline Hollywood a anunţat că cineastul britanic James Strong va regiza filmul biografic dedicat lui Tolkien, care urma să fie centrat pe relaţia acestuia cu Edith Bratt, "muza" scriitorului britanic, care i-a devenit ulterior soţie.

Citeşte şi: Descoperire de proporții: Luna conţine mari rezerve de apă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.