Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ambasador al României RUPE TĂCEREA - Cum a fost NEVOIT să plece acasă fără să poată vota

Mihnea Motoc

Fostul ambasador Mihnea Motoc a stat, duminică, trei ore la coadă, dar nu a reușit să voteze. „Orele 21 m-au găsit la zece metri de intrarea în Reprezentanța unde am lucrat 7 ani. Nu am putut vota.La fel ca mai multe sute de compatrioți”, scrie acesta.

Fostul ambasador Mihnea Motoc a scris pe Facebook că după ce a stat 3 ore la coadă, la Londra, ora 21 l-a prins la 10 metri de intrarea în reprezentanța unde a lucrat 7 ani și nu a putut vota, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Care sunt REZULTATELE obținute de partide la alegeri după numărarea a peste 99% din voturi

„La fel ca mai multe sute de compatrioți. Aceeași umilință - de nejustificat - a cozilor astronomice, aceeași indignare în fața imposibilității de a-ți exercita dreptul elementar de vot, aceeași strângere de inimă pentru diplomații care muncesc până la epuizare în comisiile de votare. Mă insultă surpriza celor ce refuză să înțeleagă că o parte mare de Românie trăiește altundeva și că ea poate dori la fel de mult ca cei din țară să își exprime opțiunile. Resursele pentru votul în exterior nu se pot determina rigid pornind de la prezumția negativă, ci trebuie construite pe așteptarea că oamenii vor dori să vină la vot”, scrie Mihnea Motoc.

În opinia acestuia, ceea ce a contat cel mai mult, însă, a fost mobilizarea extraordinară: „Întotdeauna mi s-a demonstrat că greșeala primă în tot ce ține de alegeri e subestimarea sagacității politice colective. Națiunea are întotdeauna dreptate!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.