Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost antrenor al echipei de gimnastică a SUA s-a sinucis după ce a fost pus sub acuzare pentru agresiuni sexuale şi trafic de persoane

The economic times
sinucidere suicid

John Geddert, fost antrenor al echipei de gimnastică a SUA, care a avut legături cu medicul Larry Nassar şi a fost pus sub acuzare joi pentru agresiuni sexuale şi trafic de persoane, s-a sinucis, informează Reuters, potrivit news.ro.

Geddert a fost pus sub acuzare, între altele, pentru trafic de fiinţe umane şi muncă forţată, agresiuni sexuale şi pentru că a minţit autorităţile.

„Biroul meu a fost notificat că trupul neînsufleţit al lui John Geddert a fost găsit după-amiază târziu, după ce bărbatul s-a sinucis. Este finalul tragic al unei poveşti tragice pentru toţi cei implicaţi”, a precizat într-un comunicat procurorul general din Michigan, Dana Nessel.

Geddert a fost antrenorul echipei feminine a SUA care a câştigat aurul olimpic în 2012 şi fostul proprietar al Twistars Gymnastics Club pentru sportivi de elită, unde Nassar trata gimnastele.

Citește și: BREAKING DOSAR Fiul lui Ilie Dumitrescu a fost 'ÎMPACHETAT' de ofițeri sub acoperire - Cum au aflat procurorii DIICOT că tânărul vinde droguri de mare risc

Cele două acuzaţii de agresiune sexuală sunt legate de fapte din 2012.

Potrivit procurorilor, Geddert şi-a folosit reputaţia de antrenor al echipei olimpice şi le-a promis părinţilor că îşi poate transforma elevele în sportive de nivel mondial. Sub pretextul antrenamentelor, Geddert a expus multe tinere unui mediu de abuzuri în formă continuată, în care a şi neglijat sfaturile medicilor, cu excepţia celor ale lui Nassar.

Geddert a fost suspendat de USA Gymnastics în ianuarie 2018.

Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat în 2018 la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime, majoritatea gimnaste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.