Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost consul al Italiei în Egipt, condamnat la 15 ani de închisoare pentru scoaterea ilegală a unor artefacte din ţară

gratii

Un tribunal din Egipt l-a condamnat marţi, în absenţă, pe un fost consul onorific al Italiei în Egipt la 15 ani de închisoare pentru scoaterea ilegală a unor artefacte din această ţară, informează DPA, potrivit Agerpres.

Verdictul pronunţat împotriva lui Ladislav Otakar Skakal, fost consul onorific în Luxor, a fost emis de Tribunalul Infracţional din Cairo.

Ancheta a dezvăluit că fostul consul a fost implicat în trei operaţiuni egiptene ilegale ce vizau excavări de artefacte în oraşul Luxor, în 2017.

Citește și: Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Artefactele au fost trimise de fostul consul în Italia la bordul unui container ce aparţinea corpului diplomatic.

Egiptul a reintrat în posesia unei colecţii de 195 de artefacte şi 21.585 de monede traficate de fostul consul, după ce obiectele au fost confiscate în oraşul italian Salerno.

Furturile de antichităţi au luat amploare în Egipt în ultimii ani după revoltele de stradă care au avut loc în această ţară în 2011, iar numeroase relicve au fost furate din muzee, depozite şi excavări ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.