Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru al Justiției îl mitraliază pe Klaus Iohannis: 'Îl și văd pe Liviu Dragnea cum de pe margine privește așa cu invidie un pic'

sindojus-sp.com
justitie pistol

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion spune că președintele Klaus Iohannis a oficializat „îngenunchierea justiției” prin promulgarea legilor justiției și susține că șeful statului ar putea primi un Oscar „pentru cum a interpretat în anii trecuți rolul de apărător al statului de drept”.

Deputatul USU Stelian Ion susține că președintele Klaus Iohannis a promulgat legile justiției fără a aștepta avizul Comisiei de la Veneția, prevăzut pentru luna viitoare.

„Prin actul de a promulga aceste legi atât de grăbit, Klaus Iohannis nu face decât să oficializeze îngenunchierea justiției. Le putem numi legile Iohannis, pentru că viziunea aceasta asupra justiției a fost impregnată de Klaus Iohannis, iar executantul său, Cătălin Predoiu, n-a făcut decât să pună în aplicare acest plan. Îl și văd pe Liviu Dragnea cum de pe margine privește așa cu invidie un pic, pentru că ce n-a reușit Liviu Dragnea în 2018 Klaus Iohannis cu multă eficiență reușește. Regimul pe care-l impune zi de zi este unul eficient, dar odios”, a spus Stelian Ion, la RFI.

Acesta acuză faptul că justiția este acaparată de mediul politic.

„Ăsta a fost de la început scopul lui Klaus Iohannis, care cred că ar putea să primească un premiu Oscar pentru modul în care a interpretat în anii trecuți rolul de apărător al statului de drept. A interpretat bine, ne-a păcălit pe unii dintre noi, cortina însă a căzut și vedem foarte clar adevărata față a lui Klaus Iohannis, care calcă în picioare toate regulile privitoare la statul de drept”, a adăugat fostul ministru.

El a explicat ce anume e greșit în legile justiției: „Sunt nocive, pentru că ele pun control politic pe dosarele penale, deci politicienii agreați de putere vor sta liniștiți, pentru că niște procurori-șefi numiți politic vor putea controla toate dosarele penale din țara asta. Pe de altă parte, numirile rămân în continuare numiri politice, a procurorilor de rang înalt. DNA-ul este pus la respect și în ciuda eforturilor pe care sunt convins că le va mai face, toate dosarele care vor merge mai departe către instanțe vor fi periclitate într-un fel, pentru că și modalitatea de promovare la Înalta Curte, la instanțele superioare va fi o modalitate nemeritocratică, bazată pe interviuri, pe agreerea de către șefii ierarhici a judecătorilor obedienți, care îndeplinesc toate sarcinile care li se trasează. Sunt eliminate concursurile, nu doar de la promovarea la Înalta Curte, ci și de la curțile de apel, de la tribunale”.

Stelian Ion arată că, în continuare, factorul politic este cel care va decide numirile.

„S-au făcut niște schimbări de fațadă, în sensul în care ministrul Justiției face un interviu, pe care îl vede toată lumea. În cele din urmă, el este cel care face propunerea către președinte și președintele are ultimul cuvânt. Deci cei doi, președintele și ministrul Justiției, ambii oameni politici decid și nu pot fi opriți de nimeni, adică în momentul în care avizul din partea Secției pentru procurori este negativ, lucrul ăsta nu oprește procedura și nu determină pe ministru să ia o altă decizie și să aleagă o altă persoană, să reia procedura”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.