Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost prezentator TV a primit o funcție importantă de la Dacian Cioloș

puterea.ro
dacian ciolos

Un fost prezentator TV va primi o funcţie extrem de importantă în guvernul de tehnocraţi al premierului Dacian Cioloş.

Ministerul Economiei a selectat un nou consiliu de admnistraţie pentru compania Cupru Min SA, format din cinci membri, între care se numără Remus Vulpescu, fost şef al departamentului de privatizare al ministerului în perioada privatizării eşuate a Oltchim, şi Radu Coşarcă, fost prezentator TV şi actual director de comunicare al distribuitorului de electricitate Enel. Numirea a fost realizată în 18 iulie, în cadrul adunării generale a acţionarilor companiei. Procedura de selecţie a fost realizată de către Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului din cadrul Ministerului Economiei.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI în instanță despre Elena Udrea: Ar fi primit o geantă de la o jurnalistă / VIDEO

'Numirea candidaţilor s-a făcut la propunerea acţionarului, statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. (...) În perioada următoare, după acceptarea expresă a mandatului de către noii administratori, se vor derula procedurile legale de înregistare la Registrul Comerţului şi de semnare a contractului de mandat de către administratorii aleşi", a precizat ministerul. Pentru funcţiile de administratori au fost 53 de candidaţi, adică 11 pentru fiecare poziţie vacantă.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI Acuzaţii şi legături ciudate între Turcescu, Andreea Marin şi dictatorul Erdogan

În urma procesului de selecţie, ministerul a reţinut cinci candidaţi: Radu-Claudiu Roşca, cu peste 10 ani experienţă în audit şi risk management, Romeo Jantea, cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul economic şi financiar, Gheorghe Chindriş, cu 34 de ani de experienţă în industria minieră, Radu Coşarcă, actual director de comunicare la Enel România, şi Remus Vulpescu, fost şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) în perioada privatizării eşuate a Oltchim, în 2012, şi fost administrator la mai multe companii din energie ale statului. Compania Cupru Min se află, în prezent, în căutarea unor noi clienţi pentru producţia sa, încercând să vândă 40.000 de tone de concentrat de cupru într-o perioadă de un an, conform news.ro.

Citeşte şi: Un cunoscut luptător român de K1 a fost împuşcat MORTAL în Olanda

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.