Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost protopop de Turda a primit cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului

captura TV
biserica

Preotul Gheorghe Gotea a primit duminică cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului. Crucea Transilvană i-a fost acordată de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei pentru întreaga activitate pastoral-misionară și administrativă desfășurată în cei 45 de ani de preoție, dintre care 14 ca protopop al Turzii (2000-2014) și aproape 39 ca paroh al Parohiei Turda I (1982-2020).

Momentul festiv a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată de ierarh în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, cunoscută și sub denumirea de Catedrala din Turda, informează Radio Renaşterea, potrivit basilica.ro.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul ministru PNL al Mediului, Costel Alexe: Procurorii DNA cer urmărirea acestuia pentru luare de mită .

În omilia sa, ierarhul a explicat ce înseamnă pocăinţa

Pocăința nu este ceea ce se înțelege în vorbirea curentă, ci este un lucru serios. Pocăința e ceea ce zice Sfântul Ioan Damaschinul: «Pocăinţa este întoarcerea cu lacrimi și cu părere de rău de la păcat la virtute și de la diavol la Dumnezeu». Deci, Sfântul Ioan Botezătorul, care nu era protocolar, dar era sfânt și bun, ne spune și nouă, ca și celor de atunci: pregătiți Calea Domnului, schimbați-vă, faceți-vă buni!

La finalul slujbei a fost prezentat noul paroh, preotul Alexandru Rus, actualul protoiereu de Turda.

Slujba a fost oficiată în prezența credincioșilor și a oficialităților locale, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii pandemiei de coronavirus.

De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul s-a rugat pentru încetarea pandemiei de COVID-19, pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui.

După Sfânta Liturghie, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat slujba sfeștaniei la casă parohială a Parohiei Turda I, care, în ultimul an, a beneficiat de lucrări de renovare.

Cu acest prilej, ierarhul a dăruit doamnei preotese, prof. Maria Rus, o icoană reprezentând pe Maica Domnului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.