Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost șef SRI intră la rupere după ce Victor Ponta și Tăriceanu au fuzionat

www.profit.ro
SRI

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, foști parteneri în USL și recent reveniți într-un nou proiect politic comun, au acționat de-a lungul anilor în direcții opuse intereselor europene și nord atlantice ale României, a afirmat, la Realitatea Plus, Costin Georgescu, fost director SRI. Georgescu a dat exemplu Centralei de la Cernavodă, pe care fostul premier PSD voia să o dea investitorilor chinezi.

"Să nu uităm că doi lideri de partid (Ponta și Tăriceanu - N.R.), cu niște ani în urmă, au vrut să dea Cernavodă chinezilor. Domnul Ponta a vrut să dea chinezilor Cernavodă. (...) Centrala Nucleară este un element esențial pentru România, pe care nu-l poți da altcuiva, ca dovadă că americanii au intrat imediat, în forță, pentru a ne ajuta și, în același timp, să protejeze Marea Neagră de alte interese, în primul rând ale rușilor, dar pe undeva și ale turcilor," a afirmat Georgescu.

Huawei, exclusă din inima UE, după ce Nokia a câştigat contracte pentru reţele 5G în Belgia

"Domnul Tăriceanu, ca fost prim-ministru, a donat Ungariei, prietena Rusiei, Fundația Gojdu, în valoare de circa 2 miliarde de euro," a mai precizat fostul director al Serviciului Român de Informații.

"Toate acestea se leagă și cu acea rezoluție a Uniunii Europene privind pericolul pe care-l reprezintă Rusia. Și asta în condițiile în care noi, în decembrie, avem alegeri parlamentare și cineva dorește din nou să le amâne, oare de ce? Cui folosește și cine vrea? Iarăși ne întrebăm dacă nu este mâna Rusiei acolo?" a comentat Costin Georgescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.