Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avocat, fost senator PSD, a încetat din viață: Avea cancer și un singur plămân

lumanare doliu

E doliu în politică și lumea avocaților! Fostul senator PSD de Bihor, avocatul Vasile Duţă, a încetat din viață. În ultima perioadă, Duţă se retrăsese din viaţa publică, după ce, în 2010, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Vasile Duță a fost membru PRM până în mai 2001. În perioada mai 2001-decembrie 2002 a fost independent, iar din decembrie 2002 până în octombrie 2004 a fost senator PSD de Bihor.

Citește și: Daniel Craig a refuzat 100 de milioane de euro pentru a fi iar James Bond: Cine ar putea fi alesul

El a fost trimis în judecată în 2005 de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă, şi condamnat în 2010. Potrivit rechizitoriului, începând din 2002, avocatul a intermediat pentru un om de afaceri german aprobări din partea Ministerului Muncii, necesare deplasării unor muncitori, cerând comisioane de 400 euro pentru fiecare persoană care urma să obţină permisiunea de a lucra în Germania, precum şi un autoturism Mercedes.

De asemenea, fostul senator a fost acuzat că a pretins şi primit mai multe bunuri de la administratorul unei firme din Tecuci (judeţul Galaţi), căruia i-a promis că va obţine aprobarea trimiterii în Germania a 35 de muncitori. Totodată, procurorii au susţinut că Duţă a mai promis unor clienţi că, uzând de dubla sa calitate de parlamentar şi avocat, îi va scăpa de anchete sau le va obţine soluţii favorabile, în schimbul unor sume de bani, pentru care nu a eliberat chitanţe, anunță ebihoreanul.ro.

Citește și: După X Factor urmează SexFactor: Noul talent-show porno lansat de americani / VIDEO

În 2010, după aflarea sentinţei definitive, Duţă şi-a dat demisia din PSD Bihor, liderul Ioan Mang dezvăluind, la vremea respectivă, că nu este sigur că acesta va suporta regimul penitenciar dat fiind că Duţă suferea de mai mulţi ani de cancer pulmonar şi mai avea doar un singur plămân.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.