Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fotbalist al lui PSG va putea juca pentru România: A primit cetățenia - VIDEO

Virgiliu Postolachi

Virgiliu Postolachi a obţinut luni cetăţenia română, anunţă site-ul cancan.ro. Atacantul în vârstă de 18 ani, legitimat la PSG, a refuzat să evolueze pentru Republica Moldova şi Franţa, iar acum poate îmbrăcat tricoul României.

Sursa citată a prezentat documentul prin care i se acordă cetăţeania română lui Virgiliu Postolachi: "Cererea de redobândire a cetăţeniei române a fost aprobată prin Ordinul Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie nr. 1086/P/20.08.2018. Urmează ca titularul să primească din partea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie comunicarea privind depunerea jurământului de credinţă faţă de România care se va face prin scrisoare recomandată, la adresa de domiciliu/reşedinţă".

Citește și: SURSE! Lupte grele la vârful PSD! Când i s-ar putea decide viitorul Vioricăi Dăncilă și ce atu are actualul premier

La începutul lunii, tatăl fotbalistului, Oleg Postolachi, a spus că fiul său îşi doreşte să evolueze pentru România, într-un interviu acordat pentru Libertatea: "Virgiliu vrea să joace pentru România. E tânăr, şi deocamdată nu este copt pentru prima reprezentativă, dar îşi doreşte să evolueze la selecţionata de tineret Under 21 a României. Moldova îl convoacă fără să ne întrebe, dar nu ne interesează. Am şi vizitat cantonamentul naţionalei României, iar băiatul a fost impresionat".

Postolachi ar urma să devină al doilea jucător naturalizat, după Max Nicu.

Citește și: PSD-ALDE au încercat să împiedice convocarea unei sesiuni extraordinare

În această vară, Postolachi i-a impresionat pe francezi. PSG a învins Atletico Madrid la International Champions Cup, scor 3-2, în ultimul amical din presezon, graţie unui gol marcat de Virgiliu Postolachi. Desemnat jucătorul meciului după reuşita respectivă, Postolachi a fost elogiat de publicaţii celebre precum France Football sau L'Equipe.

Născut pe 17 martie 2000, Postolachi a jucat mai întâi pentru echipa Under 17 a lui PSG, iar la începutul sezonului trecut a fost promovat la echipa Under 19 şi a primit primul contract de fotbalist profesionist. Capabil să joace oriunde în linia ofensivă, tânărul vârf a jucat în şase meciuri de Youth League în stagiunea anterioară.

Citește și: Şeful Jandarmeriei Române a mers la Parchetul General:”…vizita dumnealui a avut ca scop stabilirea modalităţilor de cooperare” .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.