Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fotograf a surprins un vapor zburător în largul mării. Cum se explică fenomenul

BBC
iluzie vapor ocean mare

Imagini cu ceea ce pare a fi un vapor zburător au fost surprinse de un fotograf în Cornwall pe coasta Angliei, relatează BBC. David Morris este cel care a făcut fotografia în care vasul pare că levitează deasupra orizontului.

Vezi și: Apa din lacul parcului IOR a devenit roșie: autoritățile și cetățenii se uită mirați, dar motivul încă nu se cunoaște

Imaginea a fost surprinsă în Falmouth Cornwall. Meteorologul BBC David Braine a explicat despre ce este vorba de fapt – o iluzie optică de tip „miraj superior” care se petrece din cauza unor condiții atmosferice speciale care curbează lumina.

Braine spune că această iluzie optică este un fenomen destul de des întâlnit în zona arctică, însă mult mai rar în Europa/Regatul Unit dar poate apărea uneori în perioada iernii.

„Mirajele superioare se petrec din cauza unui fenomen meteo numit inversie de temperatură, atunci când aerul rece stă deasupra apei, iar deasupra aerului rece este aer cald. Pentru că aerul rece este mai dens decât cel cald, el practic îndoaie lumina în ochii cuiva care stă pe pământ, pe coastă, și schimbă percepția cu privire la cât de departe vedem un obiect”, spune Braine.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.