Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fotograf român a câștigat un Premiu de Excelență la categoria Portret, la a 77-a ediție a competiției de fotojurnalism POYi

www.twitter.com
Adrian Catu

Adrian Câtu a obținut acest premiu pentru fotografia “Patric”, realizată în iunie 2019 și  reprezentând un băiat care a suferit o intervenție de corectare a unei malformații cardiace congenitale, potrivit unui comunicat de duminică.

“Sunt diagnosticate aproximativ 1200 noi asemenea cazuri pe an la copii, și abia ajung să fie operate în jur de 500, pentru că există prea puțini chirurgi specializați pe așa ceva.

Am fost impresionat de curajul lui Patric și al celorlați copii pe care i-am cunoscut, ca și de munca fundației Polisano din Sibiu care a reușit să aducă echipe medicale din Europa care deopotrivă operează asemenea cazuri și formează chirurgii locali - și am vrut să atrag atenția asupra acestui subiect”, spune Adrian Câtu.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

Pictures of the Year International a fost inițiat în 1944 de Missouri School of Journalism, ca o competiție pentru fotoreporterii americani și a devenit ulterior unul din cele mai importante concursuri internaționale de fotojurnalism.

La ediția din acest an, au fost înscrise zeci de mii de imagini care au competiționat în 35 categorii. Juriul internațional este format din editori foto și fotojurnaliști de la cele mai prestigioase publicații, agenții de presă și universități de profil, iar premiile sunt dezvăluite treptat, pe măsură ce se încheie jurizarea.

Imaginile premiate pot fi văzute pe site-ul www.poy.org iar câștigătorii vor fi onorați în cadrul unei gale în Columbia, Missouri, pe 24 aprilie.

Adrian Câtu și-a început cariera de fotograf profesionist în 2014, după ce a lucrat 15 ani în industria de software. Este cofondator al Documentaria.ro, o platformă de fotografie documentară și fotojurnalism înființată de un grup de fotografi români publicați și premiați în plan internațional, inclusiv în ediții anterioare ale competiției Pictures of theYear.

Fotografiile sale au fost publicate, printre altele, în New York Times, Le Figaro, Frankfurter Allgemeine Zeitung, National Geographic România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.