Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un greu UDMR DINAMITEAZĂ negocierile privind moțiunea de cenzură: Noi nu am fost contactați

sigla UDMR
UDMR

Informații de ultimă oră privind negocierile din Parlament pentru adunarea de voturi necesare trecerii unei moțiuni de cenzură pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă.

Korodi Attila, liderul deputaților UDMR din Parlament, spune că Uniuneaa este dispusă să poarte discuții cu cei care vor să inițieze o moțiune de cenzură, însă până acum nu a fost contactată de nimeni.

Deputatul Korodi a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu există discuții între UDMR și partidele din opoziție pe tema unei eventuale moțiuni de cenzură.

Korodi a spus că nu a fost abordat deocamdată de nimeni pentru a discuta pe marginea moțiunii de cenzură pe care opoziția vrea să o inițieze împotriva Guvernului și nu știe dacă UDMR va susține sau nu o astfel de inițativă, dar formațiunea este deschisă la discuții.

“Probabil că sunt discuții avansate în partidele de o poziție, dar UDMR nu a discutat cu nimeni pe această temă”, a spous Korodi.

Întrebat dacă ar fi dispus să susțină o astfel de inițiativă, Korodi a răspuns că la ora actuală UDMR nu are poate spune dacă va susține sau nu o moțiune.

“Suntem departe de a spune deocamdată, la această oră, da sau nu. Dacă analizăm efectiv unde se află la ora actuală pregătirea moțiunii de cenzură pot să spun că UDMR nu a fost contactată, dar noi, întotdeauna când se discută de o moțiune de cenzură, spunem câteva lucruri elementare importante: cine sunt inițiatorii, ce program există în spatele acelei moțiuni de cenzură, care este echipa care va prelua guvernarea dacă pică un guvern, de exemplu actualul Guvern. Sunt lucruri foarte importante și elementare înainte să se ajungă la orice decizie. UDMR a avut dintotdeauna o politică de a fi deschiși la dialog politic pentru că noi reprezentăm o comunitate și asta este important. Și când este situație de criză, și când nu este situație de criză, dacă unii doresc să aibă un dialog cu noi, noi suntem deschiși la dialog”, a mai spus deputatul.

În urmă cu o săptămână, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, spunea că liberalii încă sunt în negocieri pentru moțiunea de cenzură și că între 30 și 42 de parlamentari ai majorității ar putea fi convinși să voteze moțiunea.

Anterior, președintele USR, Dan Barna, declara, pentru MEDIAFAX, că s-a întâlnit cu liderii PNL și PMP, Ludovic Orban și Eugen Tomac, pentru a discuta despre strategia legată de depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului.

Citește și: Victor Ponta a luat FOC după remanierile din CEx: Codrin Ștefănescu, Lia Olguța Vasilescu, Darius Vâlcov și Liviu Dragnea, DESFIINȚAȚI

„Da, a avut loc această întâlnire astăzi (miercuri - n.r). Am discutat strategia pentru perioada următoare, moțiunea de cenzură este inevitabilă, o vom depune cu siguranță în perioada următoare. Pentru moment am agreat să continuăm discuțiile fiecare dintre noi cu ceilalți parlamentari și din PSD și din celelalte grupuri din Parlament pentru a încerca să obținem o susținere pentru această moțiune”, afirma Dan Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.