Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup din USR se pregătește de preluarea partidului: 'Suntem chiar mai mulți. Mă gândesc foarte serios să candidez la şefia USR'

usr.ro
irineu darau

Irineu Darău susține că se gândește să candideze la șefia USR. El nu ar fi la prima încercare. Darău a obţinut 3300 de voturi în turul I al alegerilor pentru preşedinţia USR din 2021, iar platforma „Curaj” a obţinut 2 mandate (8,86%) în Biroul Permanent Naţional al USR. Politicianul a vorbit despre problemele din USR într-un interviu pentru Aleph News, care o să fie difuzat duminică, relatează Mediafax.

„Vrem să ne constituim de fapt în alternativa la actuala paradigmă pe care echipa care a condus USR Plus a impus-o în ultimii 4 ani şi jumătate.

Echipa Ghinea – Barna - Drulă până acum, şi cei din jurul lor, au condus mai degrabă într-un mod autoritar şi neincluziv pentru ceea ce înseamnă opoziţie minoritară internă.

Mă gândesc foarte serios să candidez la şefia USR. Sunt în această echipă „Curaj” cu care voi discuta... Echipa asta funcţionează în continuare...

Funcţionează, suntem împreună, suntem chiar mai mulţi decât am fost la momentul alegerilor, încercăm să strângem toate energiile din USR Plus care sunt nemulţumite de stadiul actual, să venim cu soluţii pentru partid şi să ne constituim de fapt în alternativa – nu în calea 3, nu în calea 5 – în actuala paradigmă pe care echipa care a condus USR Plus în ultimii 4 ani şi jumătate. Vrem să demonstrăm că avem o viziune pentru partid diferită şi care va duce la performanţă”, a anunţat senatorul USR Plus, în emisiunea OFF/OnTheRecord pe Aleph News.

Irineu Darău a vorbit şi despre problemele interne ale USR, spunând că echipa Ghinea – Barna – Drulă au condus partidul în ultimii 4 ani şi jumătate „mai degrabă într-un mod autoritar şi neincluziv”.

„Inevitabil, măcar acum, câteva săptămâni, Cătălin Drulă va fi preşedintele interimar al partidului. Şi cred că el este în faţa unei alegeri foarte importante. Chiar dacă de aproape 5 ani el este în aceeaşi echipă majoritară în Biroul Naţional şi conduce destinele USR şi la europarlamentare, când am fost mai sus, dar şi în ultimii 3 ani în care am scăzut, cred că el are o şansă să reseteze ceva, să renunţe la un mod de forţă de a conduce partidul, şi să treacă la un mod inclusiv pentru toate grupările. Echipa Ghinea, Barna, Drulă până acum, şi cei din jurul lor, au condus mai degrabă într-un mod autoritar şi neincluziv pentru ceea ce înseamnă opoziţie minoritară internă.

Adică cine nu e cu mine e împotriva mea”, afirmă Irineu Darău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.