Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un halterofil iranian a fost suspendat pe viață, după ce a dat mâna cu un atlet israelian

www.bucurestifm.ro
haltere

Pentru că a dat mâna cu un atlet israelian în timpul unei competiții desfășurate sâmbătă în Polonia, halterofilul iranian Mostafa Rajaï a fost interzis în toate bazele sportive din țara sa, scrie AFP.

După ce a urcat pe podium la turneul Worldmasters de la Wieliczka (Polonia), sâmbătă, sportivul iranian Mostafa Rajaï a dat mâna cu israelianul Maksim Sverisky. Un gest care nu a fost deloc pe placul autorităților iraniene, care au luat o decizie radicală împotriva sportivului și a șefului delegației, conform mediafax.

"Federația de haltere îl interzice pe viață pe Mostafa Rajaï din toate bazele sportive din țară și îl destituie pe șeful delegației pentru competiție, Hamid Salehinia", a anunțat federația într-un comunicat citat de agenția Irna.

Inamicul declarat al Israelului, Republica Islamică Iran a interzis întotdeauna ca sportivii săi să aibă contacte cu sportivi israelieni. Încă din 2021, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, i-a îndemnat pe sportivi "să nu dea mâna cu un reprezentant al regimului criminal (israelian) pentru a câștiga o medalie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.