Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un hoț de lemne l-a lovit în cap cu toporul pe un pădurar: agresorul a fost arestat preventiv

dcnews.ro
padurari

Un pădurar din cantonul Halmăşd ce a surprins trei bărbaţi care tăiau ilegal lemne în zona localităţii Cerâşa a fost lovit cu un topor în cap de către unul dintre aceştia, agresorul fiind în primă fază reţinut de procurori şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, informează Agerpres.

"Sâmbătă, în jurul amiezii, pădurarul de la cantonul 26 Halmăşd a surprins trei persoane care tăiau ilegal arbori, în zona localităţii Cerâşa, din pădurea aparţinând primăriei Halmăşd. Pădurarul a făcut câteva fotografii şi a sunat la 112, dar până să vină Poliţia a fost lovit cu un topor în cap de unul din cei trei. Norocul lui a fost că lovitura a provocat doar o rană superficială în zona scalpului, el fiind dus ulterior la spitalul din Şimleu Silvaniei. Pădurarul este acum în afara oricărui pericol, fiind lăsat acasă de la spital", a declarat marţi, pentru AGERPRES, Viorel Mihiş, directorul Direcţiei Silvice Sălaj.

Mihiş a precizat că pădurarul este un tânăr angajat pe acest post în urmă cu doar câteva luni, motiv pentru care nu s-au putut face încă formalităţi pentru a fi dotat cu o armă de autoapărare, aşa cum au majoritatea silvicultorilor.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, faţă de agresor s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la infracţiunea de ultraj, faptă pedepsită cu închisoarea de la 6 ani şi 8 luni la 12 ani şi 6 luni.

Citește și: Tensiune la Guvern! Ministrul Culturii acuză că a făcut treaba Ministerului Economiei: 'Am blocat practic jumătate din personal'

Procurorii au dispus, sâmbătă, măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpat, iar duminică acesta a fost prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea pentru 30 de zile a acestuia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.