Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un imigrant mexican, PROTEJAT de o lege a lui Obama, a fost ARESTAT în Seattle

Autorităţile americane pentru imigraţie au reţinut un bărbat mexican de 23 de ani care a fost adus ilegal în SUA când era copil şi a primit un permis de muncă în timpul Administraţiei Obama, conform unei sesizări la Curtea Federală din Seattle prin care este contestată detenţia, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Avocaţii bărbatului au spus că ar putea fi vorba de primul caz sub preşedinţia lui Donald Trump în care o persoană acoperită de legea privind imigranţii minori (Deferred Action for Childhood Arrivals - DACA) este reţinută de serviciile pentru imigraţie. Programul a fost creat în 2012 de preşedintele democrat Barack Obama pentru a le permite celor care au fost aduşi în SUA când erau copii să meargă la şcoală şi să îşi poată găsi un loc de muncă.

UPDATE - Trei persoane au murit în urma accidentului GRAV din Ungaria

Ethan Dettmer, unul dintre avocaţii tânărului mexican, pe nume Daniel Ramirez Medina, a spus că nu ştie să mai fie vreun alt beneficiar al DACA reţinut până acum. "Sperăm că arestarea a fost o greşeală", a adăugat el.

Ramirez era "membru autodeclarat al unei bande", a precizat, într-un comunicat, Rose Richeson, purtătoare de cuvânt a Agenţiei americane pentru imigraţie şi vămi (Immigration and Customs Enforcement - ICE).

"Ofiţeri ai ICE l-au reţinut pe dl. Ramirez pe baza afilierii sale declarate la o bandă şi a riscului la adresa siguranţei publice", a mai menţionat purtătoarea de cuvânt. Ea a refuzat să ofere mai multe detalii despre modul în care ICE a stabilit că bărbatul era membru al unei bande.

Ethan Dettmer a spus că Ramirez "respinge fără echivoc" acuzaţia că ar face parte dintr-o bandă. "În arest, el a fost în mod repetat supus presiunilor de către agenţi ai ICE să recunoască în mod fals o afiliere. Comunicatul emis de ICE nu este exact", a declarat el.

Ramirez, care nu are cazier judiciar, conform documentelor din justiţie înainte în cazul său, a fost arestat săptămâna trecută la locuinţa tatălui său din Seattle de către ofiţeri ai ICE.

TENSIUNI în Marea Neagră: Avioane militare ruse au pus pe JAR echipajul unui distrugător american

Casa Albă nu a răspuns încă la o solicitare de a comenta acest caz, potrivit Reuters.

Într-un interviu de luna trecută pentru ABC News, Trump a spus că administraţia sa pregăteşte o politică pentru gestionarea situaţiei persoanelor acoperite de DACA, fără a preciza planuri concrete.

"Ei se află aici ilegal. Nu ar trebui să fie foarte îngrijoraţi. Am o inimă mare. Vom avea grijă de fiecare. Vom avea o frontieră foarte puternică", a spus Trump la acel moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.