Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un înalt prelat al Bisericii Ortodoxe anunță măsuri DURE după ultimele scandaluri: 'Scuze de rigoare'

episcopul husilor

Întrebat despre recentele cazuri de imoralitate la unii preoți, mitropolitul Olteniei ÎPS Irineu afirmă că este convins că în întrunirile ulterioare de la nivelul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) se vor lua măsurile necesare pentru îndepărtarea acestor persoane, dar și pentru prezentarea publică a scuzelor de rigoare.

Citește și: Se întoarce CANICULA în România: Care este prognoza pentru următoarele zile

"O altă problemă de imagine a Bisericii este generată de prezentarea unor cazuri de imoralitate în rândul unor reprezentanți și vorbeați că în război răniții sunt scoși în spatele frontului. Nu ar trebui ca persoanele care au astfel de probleme să se dea la o parte, precum acei răniți?

ÎPS Irineu: Nu numai să se dea la o parte, dar este datoria noastră să cărăm răniții pe targă. Este foarte important. Cred că în întrunirile noastre ulterioare vom lua măsurile necesare să reglementăm aceste lucruri și cu scuzele de rigoare, adică trebuie să spunem: ''iertați-ne, fraților, că uite și la noi se mai întâmplă așa ceva'', a spus Mitropolitul Olteniei și Arhiepiscop al Craiovei într-un interviu pentru Agerpres.

Citește și: E BOMBA ANULUI în fotbal: Cine a achitat clauza ASTRONOMICĂ pentru 'extraterestrul' Neymar

"Credeți că este vreo legătură între apariția acestor cazuri și demersul BOR, împreună cu Coaliția pentru Familie, de a strânge și depune cele trei milioane de semnături pentru modificarea articolului din Constituție referitor la definirea familiei?

ÎPS Irineu: Nu cred...este adevărat că se poate vorbi despre o contraofensivă, să zicem așa, dar atâta timp cât sunt probe pentru asemenea acte de imoralitate nu cred că trebuie să le luăm în calcul și să zicem: ''uite, ne-au lovit pentru că...'', pentru că aceste fapte nu s-au produs ieri. Că sunt scoase la momentul acesta...orice adversar folosește metodele pe care le consideră cele mai eficiente pentru a te lovi.".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.