Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se întoarce CANICULA în România: Care este prognoza pentru următoarele zile

Severe Weather Europe
canicula

Meteorologii anunţă că vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 si 36 de grade. În weekend vremea va fi caniculară în orele după-amiezii în vestul si sudul tării si pe arii mai mici în rest, iar disconfortul termic va fi accentuat.

În țară, în estul Dobrogei vor mai fi înnorări, conditii reduse de ploaie slabă si vor fi usoare intensificări ale vântului. În restul tării, cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 7...8 grade în depresiunile intramontane si în jurul a 20 de grade pe litoral si în Dealurile de Vest.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16...18 grade.

Citește și: Percheziții de AMPLOARE în două județe, într-un dosar de evaziune fiscală: Prejudiciu IMENS

Miercuri, în țară, vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, dar în special în vest si în sud-vest. Cerul va avea unele înnorări în a doua parte a zilei în zona de munte, unde izolat vor fi averse si descărcări electrice, în timp ce în restul tării va fi variabil la senin, exceptând litoralul unde va fi partial noros la începutul intervalului.

Vântul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificări ziua la tărmul mării. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade in estul Transilvaniei si 34 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile intramontane si 21 de grade pe litoral si în Dealurile de Vest.

În București, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31...32 de grade. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16...18 grade.

Joi, în țară, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a tării, cu temperaturi în crestere în special în regiunile vestice si sud-vestice unde local va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, descărcări electrice si conditii de grindină după-amiaza si seara local în zona montană si izolat în dealurile subcarpatice. Vântul va sufla slab si moderat.

Citește și: Descoperire revoluționară: Ce ar sta la baza apariției bolii Alzheimer

Temperaturile maxime se vor încadra între 30 si 36 de grade, usor mai scăzute pe litoral, în depresiunile intramontane si local în Subcarpasii Getici, unde se vor înregistra 27...29 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 12 si 22 de grade.

În București, vremea va fi în continuare călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32...33 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16...18 grade.

Vineri, în țară, vremea se va mentine călduroasă în majoritatea regiunilor, caniculară în orele după-amiezii în vestul si sud-vestul tării si izolat în rest, iar disconfortul termic va fi în crestere. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza si seara, în special în zona de munte, unde doar izolat si trecător vor fi averse si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade pe litoral si 37 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa între 9 grade în depresiunile intramontane si 24 de grade în Dealurile de Vest.

În București, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade.

Citește și: 'Dușmanul' lui Ponta, fost ministru al Educației, REACȚIE după ce a fost acuzat de CNSAS că a colaborat cu fosta Securitate

TENDINTA

Sâmbătă, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în orele după-amiezii în vestul si sudul tării si pe arii mai mici în rest, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în a doua parte a zilei si la începutul noptii la munte, precum si în vestul, nordul si centrul teritoriului, unde pe spatii restrânse vor fi averse si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 si 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 si 24 de grade, mai coborâte în depresiunile intramontane.

Duminică, luni și marți, vremea va fi călduroasă, caniculară în vestul si în sud-vestul tării, dar pe arii restrânse si în rest. Probabilitatea de aparitie a averselor, însotite de descărcări electrice va fi în crestere, mai ales spre sfârsitul intervalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.