Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un incediu puternic a scăpat de sub control în SUA: se extinde foarte periculos/ Video

incendiu nevada SUA

Vântul şi seceta alimentează un incendiu de pădure izbucnit în Rezervaţia naturală Mojave din California, care se extinde acum în statul vecin Nevada, pompierii americani având dificultăţi în a încetini evoluţia flăcărilor, relatează Associated Press.

Duminică, autorităţile federale au declarat că incendiul a scăpat de sub control. Peste 200 de persoane au fost mobilizate la sol şi în aer pentru a încerca să stingă flăcările. Un pompier a fost rănit.

Condiţiile meteo dificile nu se vor îmbunătăţi în următoarele zile, iar rafalele de vânt şi creşterea umidităţii ar putea provoca furtuni.

Incendiul a izbucnit în parcul Mojave şi a fost văzut pentru prima dată vineri, în apropiere de Caruthers Canyon, potrivit unei purtătoare de cuvânt a parcurilor naţionale americane. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită.

Publicul este sfătuit să evite anumite drumuri din Nevada, deoarece pompierii intenţionează să desfăşoare o ofensivă pentru a proteja locuinţele. Unele comunităţi ar putea fi în pericol.

Peste 1.300 de persoane au primit ordin să îşi evacueze casele sâmbătă în apropierea comunităţii Aguanga, care găzduieşte ferme de cai şi podgorii.

Flăcările înteţite de vânt, înalte şi de 6 metri în unele locuri, au mistuit deja peste 284 de kilometri pătraţi de tufişuri de deşert, ienupăr şi păduri de arbori Joshua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.