Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un incendiu de vegetaţie din Tenerife ar putea fi adus în curând sub control

nytimes.com
incendiu incendii pompieri

Pompierii din Tenerife au anunţat luni că au înregistrat progrese în lupta împotriva unui incendiu de vegetaţie, în condiţiile în care acesta a pierdut din intensitate, iar temperaturile au înregistrat o uşoară scădere, relatează dpa.

Pedro Martin, presedintele consiliului administrativ din Tenerife, a declarat că incendiul pierde din intensitate şi că există speranţe că acesta va fi adus în curând sub control, relatează ziarul local El Día.

Pe măsură ce flăcările s-au apropiat de satele lor, 585 de locuitori din La Guancha şi alte patru comunităţi au fost evacuaţi. Incendiile au distrus deja peste 2.150 de hectare, conform datelor oficiale publicate duminică.

Excursioniştii au fost avertizaţi să evite zona Parcului Naţional Teide, în condiţiile în care flăcările au ajuns în apropiere, potrivit Agerpres.

Circa 150 de echipe de pompieri au fost desfăşurate pentru a lupta împotriva incediului de vegetaţie, iar duminică au fost înregistrate progrese datorită umidităţii mai crescute şi a vântului mai slab.

Temperaturile foarte ridicate au scăzut, de asemenea, la aproximativ 30 de grade Celsius.

Pompierii care se luptă cu alte incendii din Spania au reuşit să aducă multe dintre ele sub control sau să le stingă complet.

O secetă prelungită, vremea extrem de caldă şi vânturile puternice au creat condiţii propice pentru izbucnirea de incendii.

Totodată, locuitorii din Murcia, Cordoba şi Sevilla au fost avertizaţi că temperaturile ar putea creşte luni până la 43 de grade Celsius.

Anul 2022 a fost cel mai devastator în ceea ce priveşte incendiile în Spania de la începutul măsurătorilor. În primele şapte luni ale anului, incendiile au distrus circa 200.000 de hectare, sau 2.000 de kilometri pătraţi de teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.