Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un incendiu de vegetaţie uscată care risca să se extindă la mai multe construcţii a fost stins de pompierii vâlceni

botosaneanul.ro
incendiu vegetatie

Un incendiu de vegetaţie uscată ce ameninţa mai multe construcţii din localitatea Oteşani a fost stins de pompieri, care au intervenit cu autospeciale de la Horezu, Govora şi Râmnicu Vâlcea, a informat marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Sorin Albinaru.

Incendiul de vegetaţie uscată, izbucnit marţi în satul Cârstăneşti din comuna Oteşani, s-a extins spre mai multe construcţii şi ameninţa depozite, un magazin şi un utilaj agricol, potrivit Agerpres.

Echipajele de pompieri au reuşit să lichideze focul şi să salveze un magazin, o clădire cu parter şi un etaj, precum şi un depozit.

Au fost afectate de incendiu un depozit construit din lemn cu înveliş de azbociment cu suprafaţa de 100 de metri pătraţi, epava unui tractor, izolaţia unui depozit învecinat pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi. Totodată, a ars şi vegetaţia uscată pe o suprafaţă de 0,5 hectare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea a precizat că incendiul s-a propagat de la vegetaţia uscată, iar cauza probabilă a izbucnirii este focul în spaţiu deschis, cu autor necunoscut.

Sorin Albinaru a adăugat că în ultimele trei zile în judeţul Vâlcea au fost peste 10 incendii de vegetaţie uscată, care s-au manifestat pe o suprafaţă de circa 70 de hectare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.