Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un inel al lui Oscar Wilde, găsit la aproape 20 de ani după ce a fost furat

facebook.com
verigheta divort

Un inel de aur oferit de celebrul scriitor irlandez Oscar Wilde unui prieten a fost găsit de un expert de artă olandez, la aproape 20 de ani după ce a fost furat de la Universitatea Oxford, relatează sâmbătă AFP potrivit Agerpres

Inelul de 18 karate, un cadou oferit de scriitor în 1876 unui coleg, a făcut parte din colecţia colegiului Magdalen, unul dintre cele mai prestigioase colegii ale Universităţii Oxford, unde a studiat Oscar Wilde.

El a fost furat în timpul unui jaf în 2002, valorând la acea vreme peste 40.000 de euro.

Inelul, a cărui formă aminteşte de catarama unei curele şi având inscripţionat un mesaj în limba greacă, a reapărut în cele din urmă datorită cercetărilor expertului de artă olandez Arthur Brand. Numit "Indiana Jones din Lumea Artelor" pentru talentul său de anchetator, el şi-a contactat cunoştinţele din "lumea interlopă" londoneză pentru a da de urma bijuteriei.

Acest expert a devenit faimos în 2015, după ce a găsit doi cai de bronz realizaţi de Josef Thorak, unul dintre sculptorii preferaţi ai lui Hitler. În martie, el a găsit un tablou de Picasso, furat în urmă cu 20 de ani pe un iaht din Franţa.

"Zvonuri au apărut în 2015 în lumea artei potrivit cărora un inel din epoca victoriană 'cu o inscripţie în limba rusă' ar fi reapărut", a declarat Brand.

"Ştiam că inelul lui Oscar Wilde fusese furat şi că avea o inscripţie în limba greacă. Nu putea fi vorba decât despre acelaşi inel", a mai spus el.

Colegiul Magdalen a declarat că este "recunoscător şi foarte fericit că a recuperat un articol furat dintr-o colecţie cu obiecte care i-au aparţinut unuia dintre cei mai cunoscuţi studenţi ai săi".

"Ne pierdusem orice speranţă de a-l vedea din nou", a afirmat un reprezentant al colegiului.

Inelul va fi înapoiat colegiului "în cadrul unei mici ceremonii" pe 4 decembrie şi va deveni o parte importantă a colecţiei de amintiri ale lui Oscar Wilde - scriitor, romancier, dramaturg şi poet, cunoscut pentru romanul său "Portretul lui Dorian Gray" (1890).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.