Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un inginer silvic și un pădurar, cercetați sub control judiciar pentru infracțiuni silvice, în Gorj

timponline.ro
silvicultori

Un inginer silvic și un pădurar sunt cercetați sub control judiciar pentru mai multe infracțiuni silvice, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, inginerul din cadrul unui ocol silvic privat este acuzat de furt de lemne, evaziune fiscală, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals intelectual.

În perioada ianuarie 2019 şi până în prezent, acesta ar fi făcut, cu o autoutilitară, 657 de transporturi de material lemnos, exploatat din districtul pe care îl gestiona, activităţi incompatibile cu statutul personalului silvic. De asemenea, procurorii susțin cîă acesta „a comercializat în perioada menţionată un volum total de 1276,7 mc, cu valoarea de 574.515 lei, ascunzând sursa impozabilă prin falsificarea avizelor de însoţire a transporturilor, în sensul că a consemnat în mod necorespunzător adevărului identitatea destinatarului, sustrăgându-se în felul acesta de la plata impozitelor şi taxelor aferente, aducând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 140.008 lei”.

Citește și: Joaca de-a atacarea la CCR - Demersul USR şi PNL în cazul Iordache, invalidat de Constituţie

În perioada august – septembrie 2020, acesta ar fi sustras cantităţi de material lemnos de pe raza comunelor Aninoasa şi Săuleşti, județul Gorj, pe care le-ar fi transportat cu autoutilitara sa, fără aviz de însoţire sau folosind de mai multe ori acelaşi aviz de însoţire şi le-ar fi comercializat către diverşi cumpărători ce locuiesc pe raza comunelor menţionate.

Al doilea inculpat, pădurar în același ocol silvic și administrator al unei firme, este acuzat de evaziune fiscală, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals intelectual.

Conform procurorilor, în perioada ianuarie 2019 şi până în prezent, acesta „a desfăşurat acte de transport şi comerţ cu material lemnos, comercializând din partizii silvici constituiţi în cantonul pe care îl avea în gestiune, activităţi care sunt incompatibile cu statutul personalului silvic, încălcând astfel dispoziţiile art. 40 alin.1-7 din OUG nr. 59/2000 din 26 mai 2000 privind Statutul personalului silvic, a comercializat în perioada menţionată un volum total de 250 mc (66 transporturi de material lemnos), cu valoarea de 112.315 lei, ascunzând sursa impozabilă prin falsificarea avizelor de însoţire a transporturilor, în sensul că a consemnat în mod necorespunzător adevărului identitatea destinatarului, sustrăgându-se în felul acesta de la plata impozitelor şi taxelor aferente, aducând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 27.371 lei”.

În acest caz, anchetatorii au făcut 9 percheziţii domiciliare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, pentru cei doi suspecți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.