Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un inspector școlar și o elevă, urmăriți penal pentru fraudă la bacalaureat

Un inspector de educaţie fizică şi o elevă care a susţinut bacalaureatul în sesiunea de vară sunt urmăriţi penal pentru fraude la bacalaureat, Inspectoratul Şcolar anulând rezultatul examenului elevei în cauză şi diploma care fusese deja emisă. 

Potrivit unui comunicat de presă postat marţi pe site-ul Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a dispus la data de 14 iulie efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de eleva Elena Miruna Trifan sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale, dar şi faţă de Robert Valentin Munteanu acuzat de abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale, cei doi având calitatea de suspecţi. 

Potrivit comunicatului citat, în cauză există indicii că Robert Munteanu, care era membru în Comisia Judeţeană de Bacalaureat, a redactat la data de 29 iunie şi a înlocuit lucrarea elevei Miruna Trifan la disciplina limba şi literatura română. Situaţia a fost sesizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, unde lucrarea se afla la corectare. Surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova au declarat că profesorul în cauză este inspector de educaţie fizică în cadrul acestei instituţii, iar eleva a absolvit cursului Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti, unitate de învăţământ, unde a şi susţinut examenul de bacalaureat. 

În urma anchetei rezultatul examenului susţinut de Miruna Trifan a fost anulat, la fel ca şi diploma de bacalaureat emisă pe numele acesteia, fata având interdicţia de a susţine timp de două sesiuni un nou examen de bacalaureat.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.