Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un islamist recunoaşte un proiect de atac ce ar fi vizat Oxford Street şi un concert

londra

Un islamist de 19 ani a recunoscut joi, în faţa unui tribunal londonez, pregătirea unui atac cu bombă ce ar fi vizat artera comercială Oxford Street şi un concert al lui Elton John, în capitala britanică, transmite AFP preluat de agerpres.

Haroon Syed, care trăieşte în vestul Londrei, a pledat vinovat la tribunalul Old Bailey, pentru acuzaţia de "pregătire de acte teroriste" între aprilie şi septembrie 2016. 

Tânărul lua în considerare atacarea principalei artere comerciale a capitalei, precum şi un concert al starului pop Elton John, pe 11 septembrie anul trecut, în Hyde Park, la 15 ani după atentatele de la New York şi Washington. 

Haroon Syed credea că discută pe internet cu un alt extremist care era de fapt un agent al serviciilor de securitate britanice. 

Judecătorul Michael Topolski a stabilit pronunţarea condamnării pe 8 iunie, pentru a avea un raport psihiatric referitor la tânărul care riscă acum închisoarea pe viaţă. 

"Syed a recunoscut că a încercat să-şi procure o mitralieră, pistoale, o vestă pentru atentat-sinucigaş şi o bombă", a indicat într-un comunicat poliţia. Vorbind despre bombă, el a emis "o cerere specială ca aceasta să fie plină de cuie pentru a o putea detona într-un loc aglomerat precum Oxford Street", a adăugat poliţia.

În iunie anul trecut, fratele său, Nadir Syed, 23 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă cu o pedeapsă minimă de 15 ani după ce şi-a recunoscut vinovăţia de fi plănuit o decapitare pe 12 noiembrie 2014, în aceeaşi manieră ca în cazul soldatului Lee Rigby, în mai 2013, în sudul Londrei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.