Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător american aprobă acordul Boeing cu familiile victimelor prăbuşirii unui avion 737 MAX al Ethiopian Airlines în 2019

Aviation Today
Boeing 737 MAX

Un judecător american a aprobat luni un acord al Boeing de recunoaştere a răspunderii sale pentru daune compensatorii în procesele intentate de familiil celor 157 de oameni morţi în prăbuşirea unui avion 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines în 2019, transmite Reuters.

Ca urmare a acordului între Boeing şi familii, avocaţii victimelor, depus în instanţă săptămâna trecută, reclamanţiinu vor solicita daune punitive şi Boeing nu va contesta procesele intentate în Illinois, conform news.ro.

Boeing a declarat săptămâna trecută că ”s-a angajat să se asigure că toate familiile care i-au pierdut cei dragi în accidente sunt despăgubite pe deplin şi în mod echitabil pentru pierderea lor”.

Avocaţii victimelor au remarcat într-o declaraţie de săptămâna trecută că Boeing a recunoscut în baza acordului ”că 737 MAX avea o stare nesigură şi că nu va încerca să dea vina pe nimeni altcineva” pentru accident.

Toate depoziţiile ulterioare planificate cu foşti şi directori seniori ai Boeing au fost anulate ca o condiţie a acordului.

Cel mai bine vândut model de avion Boeing a fost blocat la sol timp de 20 de luni după ce 346 de persoane au murit în două prăbuşiri ale unor aeronave 737 MAX, în Indonezia în 2018 şi în Etiopia în 2019.

Avionul a fost readus în exploatare după ce Boeing a făcut îmbunătăţiri semnificative ale software-ului şi ale instruirii piloţilor.

Accidentele au costat deja compania aproximativ 20 de miliarde de dolari.

În ianuarie, Boeing a acceptat un acord de urmărire penală amânată cu Departamentul de Justiţie al SUA şi cu amenzi şi despăgubiri de 2,5 miliarde de dolari, rezultate din prăbuşirile 737 MAX, inclusiv accidentul aeronavei 737 MAX al companiei Lion Air din octombrie 2018.

În cadrul acordului cu Boeing, familiile victimelor au convenit, de asemenea, să respingă pretenţiile împotriva Rosemount Aerospace, o companie care producea senzori pentru 737 MAX, şi a Rockwell Collins de la Raytheon Technologies Corp, compania mamă a Rosemount şi un furnizor cheie pentru MAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.