Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător CSM acuză: Nu era locul potrivit ca Prună să anunțe reinvestirea lui Kovesi

kovesi raluca pruna

Judecătorul Horațius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a criticat vineri, 26 februarie, anunțul ministrului Justiției potrivit căreia o va reinvesti pe Laura-Codruța Kovesi în funcția de șef al DNA. Dumbravă susține că nu o suspectează pe Raluca Prună de rea-credință, însă în opinia sa bilanțul DNA nu era locul potrivit pentru un asemenea anunț.

„Anunțul intempestiv făcut de ministrul Justiției, ieri, la bilanțul DNA, privind propunerea domniei sale de a prelungi mandatul doamnei Laura Codruța Kovesi îl consider unul nefericit, nelalocul lui, pentru că inclusiv Comisia Europeană cere criterii de transparență și un proces transparent privind nominalizările la în funcțiile de la Ministerul Public, cât și de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Nu o suspectez pe doamna ministru de rea-credință, dar nu era locul să facă un asemenea anunț. Dacă în cazul funcției de procuror general al României a anunțat criterii clare de parcurs privind nominalizarea, același lucru trebuia să se întâmple și în cazul DNA și la celelalte funcții. Este anormal să vii să anunți intempestiv, pentru bunele rezultate ale DNA — pe care nimeni nu le pune la îndoială — o nouă nominalizare a doamnei Kovesi la conducerea DNA”, a afirmat Dumbravă, pentru Agerpres.

Acesta a adăugat că Raluca Prună, prin acest anunț, i-a făcut „un mare rău” inclusiv Laurei-Codruța Kovesi, pe care a pus-o într-o situație dificilă, „ca și cum nu ar mai exista și alți magistrați care să participe la o competiție onestă și cinstită”. El a subliniat că  sunt întrebări care trebuie puse candidaților pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție și că și alți procurori trebuie să aibă șansa de a accede la o astfel de funcție.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunțat joi, 25 februarie, la bilanțul DNA că își va asuma reinvestirea Laurei-Codruța Kovesi în funcția de șef al instituției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.