Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător de la Curtea Militară de Apel a răbufnit - Magistrații se tem de SRI: 'Ăsta este semnalul pe care-l trag eu'

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Judecătorul Constantin Udrea, de la Curtea Militară de Apel, a spus pentru MEDIAFAX că în România sunt foarte mulți magistrați de bună credință, însă mulți se tem să vorbească despre anumite lucruri din sistem, pentru că se tem de SRI, instituția reușind să creeze spaimă în rândul acestora.

„Foarte mulţi specialişti, inclusiv de la Institutul Naţional al Magistraturii, ne spuneau - oameni realişti de altfel - la întrunirile profesionale şi procurori: „Noi am crezut că ne vom bloca, că actualul Cod de Procedură Penală ne va împiedica să desfăşurăm activitatea”. Toată lumea e realistă. Să nu credeţi că în ţara asta sunt numai ticăloşi, sunt magistraţi de bună credinţă. Numai că noi avem această temere, că s-ar putea întâmpla ceva, oamenii se tem de SRI. Au reuşit să creeze această spaimă în rândul populaţiei, mai ales în rândul magistraţilor, temerea de SRI. Şi acesta este un semnal foarte grav pentru societate”, a spus, pentru MEDIAFAX, judecătorul Constantin Udrea, în cadrul unui interviu exclusiv.

Incediu în Centrul Vechi al Capitalei! Prefectul Speranța Cliseru oferă ultimele informații

Judecătorul colonel magistrat de la Curtea Militară de Apel București a mai spus că trage un semnal de alarmă pentru că ofițerii serviciului secret ar trebui să-și desfășoare activitatea în limitele Constituției.

„Repet, eu sunt ofiţer, ţin la structurile forţelor armate, eu fac parte, potrivit art. 115 din Constituţie, din forţele armate, dar aşezaţi-i unde zice Constituţia, să-şi desfăşoare activitatea în limitele alea. Şi nu: ei conduc, în cauzele grele, procesul penal. Ăsta este semnalul pe care-l trag eu”, mai spus Constantin Udrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.