Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jurnalist care a a militat pentru pace în Ucraina a fost condamnat la ani grei de puşcărie

news.com.au
protest ucraina

Un jurnalist ucrainean care a făcut apel la compatrioţii săi să refuze valurile de mobilizare militară, votate de Parlament, a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare de către un tribunal din Ivano-Frankivsk, a anunţat joi avocata sa, relatează AFP. 'Trei ani şi şase luni de închisoare pentru obstrucţionarea unor activităţi ale forţelor armate ucrainene', a scris Tetiana Montian, pe pagina sa de Facebook, conform Agerpres.

 

Ea a indicat că clientul său, care a făcut deja peste un an de închisoare de la arestarea sa în februarie 2015, va face apel la această decizie.

 

Jurnalistul Ruslan Koţaba, originar din Ivano-Frankivsk (vestul Ucrainei), a fost arestat după o percheziţie efectuată de serviciile de securitate (SBU) la domiciliul său, potrivit soţiei sale.

 

La 19 ianuarie, acest jurnalist al postului de televiziune 112 Ucraina a publicat pe YouTube o înregistrare video în care el denunţa noile valuri de mobilizare, aflate atunci în discuţie în Parlamentul ucrainean.

 

'Prefer să merg în închisoare decât să particip la acest război fratricid. Refuz această mobilizare şi fac apel la toţi oamenii de bun simţ să o refuze', a declarat el.

 

Ucraina se află de doi ani într-un război care opune armata ucraineană rebelilor proruşi şi care s-a soldat cu aproape 9.300 de morţi.

 

Media ucrainene au înmulţit articolele despre dificultăţile cu care se confruntă autorităţile pentru a recruta noi soldaţi, ultimele valuri de mobilizare având puţin succes. Pentru a atrage mai mulţi voluntari, salariile din cadrul armatei au fost mult mărite, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.