Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lanț britanic de supermarketuri mizează pe alge marine pentru a limita emisiile de metan provenite de la bovine

vaci

Supermarketurile din lanţul britanic Morrisons au comandat un studiu în cadrul căruia vacile primesc suplimente pe bază de alge marine pentru a limita emisiile lor de metan, un factor major al încălzirii climatice, informează AFP.

Lanţul Morrisons "colaborează cu Queen University din Belfast în cadrul unui studiu de trei ani care analizează folosirea algelor britanice pentru a reduce producţia de metan în rândul bovinelor", a transmis grupul britanic într-un comunicat.

"Finalizăm studiile de laborator şi vom trece la testele comerciale în septembrie", care vor dura până în februarie, a precizat un purtător de cuvânt al grupului Morrisons, informează Agerpres.ro.

Algele sunt cumpărate de la pescarii britanici care sunt deja furnizori al acestui lanţ de distribuţie comercială, potrivit comunicatului.

"Cercetări ştiinţifice au constatat la începutul acestui an că vacile elimină cu 82% mai puţin metan atunci când o cantitate mică de alge roşii a fost adăugată în alimentaţia lor", a explicat acelaşi comunicat.

Cercetătorii scoţieni studiază deja fenomenul cu ajutorul unor oi pe o insulă din Arhipelagul Orkney.

Flatulenţele şi eructaţiile bovinelor eliberează în atmosferă metan, un gaz cu efect de seră de aproximativ 30 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon (CO2).

Universitatea californiană UC Davis a realizat de asemenea un studiu publicat anul trecut şi care a constatat că "o cantitate mică de alge în alimentaţia bovinelor ar putea reduce emisiile de metan ale vitelor cu până la 82%".

Întregul sector al agriculturii este unul dintre cei mai mari emiţători de gaze cu efect de seră. Potrivit estimărilor calculate de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), sectorul cărnii de vită reprezintă 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră de origine umană, fără a lua în calcul defrişările sau deşeurile legate de prelucrarea produselor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.