Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un leopard al zăpezilor de la grădina zoologică din Illinois a murit după ce a contractat Covid-19

infoanimale.net
leopardul zapezilor

Un leopard de zăpadă a murit după ce a contractat Covid-19 la grădina zoologică Miller Park din Bloomington, Illinois, relatează CNN.

Rilu, un leopard de zăpadă în vârstă de 11 ani, s-a luptat cu pneumonia indusă de Covid-19 înainte de a muri, potrivit unei postări pe contul de Instagram verificat al grădinii zoologice, conform Mediafax.

"Rilu a ajuns la Miller Park Zoo în 2011 de la Oklahoma City Zoo", se arată în postare. "În timpul petrecut aici, a avut șapte pui vii care fac acum parte din Planul de Supraviețuire a Speciilor (SSP)".

Leoparzii de zăpadă sunt o specie vulnerabilă, potrivit World Wildlife Fund. Cu o populație estimată între 4.000 și 6.500 de exemplare, principalele amenințări la adresa supraviețuirii lor sunt vânătoarea, pierderea habitatului și criza climatică.

Fotograful de animale sălbatice Joel Sartore, care l-a filmat pe Rilu, a adus un omagiu leopardului zăpezilor într-o postare pe contul său verificat de Instagram.

"Suntem foarte triști să împărtășim vestea că Rilu, un leopard de zăpadă în vârstă de 11 ani @millerparkzoo, a murit din cauza complicațiilor COVID", a spus Sartore.

"Leoparzii de zăpadă se dovedesc a fi extrem de sensibili la această boală, iar aceasta este adesea fatală. Dacă nu v-ați vaccinat și nu ați primit încă un rapel, vă rugăm să o faceți. Sunt în joc mai mult decât vieți umane. Vă mulțumim."

Cazuri de animale de la grădina zoologică infectate cu Covid-19 au fost raportate anterior. În decembrie, doi hipopotami au fost testați pozitiv pentru Covid-19 la o grădină zoologică din Antwerp, Belgia. Cu o lună mai devreme, trei leoparzi de zăpadă au murit la grădina zoologică Lincoln din Nebraska, din cauza unor complicații legate de Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.