Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider al extremei drepte israeliene, Yehuda Glick, a fost împuşcat la Ierusalim

Un lider al extremei drepte israeliene, Yehuda Glick, a fost împuşcat miercuri la Ierusalim în timp ce pleca de la o conferinţă de promovare a campaniei destinate să le permită evreilor să se roage la Muntele Templului, pe care musulmanii îl numesc Sanctuarul Nobil, transmite Reuters. 

Poliţia a confirmat că un bărbat aflat pe o motocicletă l-a împuşcat pe Yehuda Glick la ieşirea din Centrul Menahem Begin din Ierusalim. 

Jonathan Halevy, directorul spitalului Shaarei Tzedek, a declarat că bărbatul rănit este în stare gravă, dar stabilă, fiind împuşcat în piept şi abdomen. 

''Este un incident foarte grav. Îi vom aduce în faţa justiţiei pe cei vinovaţi'', a spus primarul Ierusalimului, Nir Barkat, care s-a deplasat la locul atacului. 

Muntele Templului este considerat al treilea loc sfânt al musulmanilor. El cuprinde, printre altele, moscheea Al-Aqsa, ce datează din secolul VIII. 

Tensiunile s-au amplificat în ultimele zile în Ierusalimul de Est după ce guvernul Netanyahu a anunţat că va accelera construirea a 1.000 de locuinţe în această parte a oraşului, unde trăiesc şi numeroşi palestinieni.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.