Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider al FARC a fost ucis de gherila ELN în Columbia

ELN Columbia

Un lider al Forţei Alternative Revoluţionare Comune (FARC), partid înfiinţat de fosta gherilă marxistă, a fost ucis vineri de rebeli ai Armatei de Eliberare Naţională (ELN) la Montecristo, în nordul Columbiei, a denunţat duminică fosta gherilă, scrie AFP preluat de agerpres.

Jorge Ivan Ramos, 52 de ani, un fost luptător al Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia, "a căzut într-o ambuscadă pregătită de patru oameni din ELN care l-au legat, l-au forţat să meargă în marş timp de o oră, apoi l-au asasinat", a declarat Edgar Viejo, un alt fost luptător al gherilei.

Echipa de comando a ELN, care a interceptat maşina în care se deplasa Jorge Ivan Ramos împreună cu responsabilul său de securitate, l-a acuzat de colaborare cu armata, a adăugat Edgar Viejo.

Ramos, devenit unul dintre conducătorii FARC - partidul columbian înfiinţat în 2017 de fosta gherilă -, terminase de inspectat una dintre proprietăţile pe care fosta gherilă s-a angajat să le predea victimelor cu titlu de despăgubire.

El mai răspundea şi de coordonarea unui program naţional de înlocuire voluntară a plantelor narcotice.

Autorităţile nu au făcut niciun comentariu despre această crimă care a avut loc într-o zonă sub controlul ELN.

"Cerem ca acest asasinat să nu rămână nepedepsit", a declarat FARC într-un comunicat. "Ca foştii luptători din FARC, precum şi militanţii partidului nostru să fie protejaţi. Iar comunitatea internaţională să poată verifica aceste fapte şi să adopte o poziţie", potrivit documentului.

Uciderea lui Jorge Ivan Ramos ridică la 225 numărul foştilor luptători ai gherilei Forţele Armate Revoluţionare din Columbia asasinaţi după acordul de pace din 2016. Circa 12.800 de foşti rebeli, dintre care 7.000 de combatanţi, au renunţat la lupta armată în cadrul acordului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.