Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL îi cere DEMISIA președintelui ANRE, un fost PSD-ist: 'Nu a gestionat deloc bine momentul liberalizării pieței de energie'

Facebook
pnl

Europarlamentarul Cristian Bușoi îi cere președintelui ANRE să-și depună mandatul pentru modul în care a gestionat momentul liberalizării pieței de energie. Șef la ANRE este Dumitru Chiriță, fost deputat PSD. Chiriță conduce instituția din 2017, iar la momentul în care a ajuns președinte PNL și USR au acuzat politizarea instituției.

„Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) nu a gestionat deloc bine momentul liberalizării pieței de energie electrică în România. Sunt milioane de români care, astăzi, plătesc tarife crescute pentru că nu li s-a spus ce trebuie să facă de către o instituție a statului care ar fi trebuit să îi respecte, să îi informeze și să îi protejeze. Reușita liberalizării se măsoară prin numărul consumatorilor care își schimbă furnizorul, care la noi este mult prea mic.

Având în vedere aceasta situație, solicit public președintelui ANRE să își depună mandatul.

Cred că este timpul să reprofesionalizăm această instituție și să analizăm inclusiv rolul său în arhitectura instituțională a statului român”, a spus Cristian Bușoi pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Cele 10 prognoze ale Alinei Mungiu Pippidi pentru 2021: 'Va fi mare agitație politică pentru a găsi resurse suplimentare de achitat nota de plată'

CV-ul lui Chiriță

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dumitru Chiriță (57 de ani) este din Tărtășești (Dâmbovița) și și-a început activitatea profesională ca electrician șef de tură la Întreprinderea de Distribuție a Energiei Electrice (IDEB), unde a lucrat până în 1990.

După 1990, Chiriță a devenit sindicalist. A ocupat funcția de preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate „Univers” până în 2000. De asemenea, el a fost șeful Sindicatului Liber Independent „Energia” în perioada 1990-2011 și vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical între 1996și 1999.

În anul 2000 Chiriță a devenit membru PSD și a ajuns pentru prima oară în Parlament, fiind votat la Camera Deputaților. Ulterior, a prins mandate de deputat și în 2008, și în 2012 și în 2016, toate din partea social-democraților.

Citește și: Cătălin Tolontan intră tare! Anchetă despre spitalul de campanie inaugurat de Klaus Iohannis: cinci pacienți cu Covid au murit cu infecții nosocomiale .

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.