Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PSD răspunde criticilor privind componența Guvernului: 'Cine are probleme penale? Instanţele decid, nu deontologii'

psd sigla

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat vineri, întrebat dacă este corect ca cei cu probleme penale să facă parte din Guvern, că există o prezumţie de nevinovăţie şi că instanţele de judecată decid asta, şi nu „anumiţi deontologi”.

„Cine are probleme penale? Eu ştiu că în toată lumea asta există o prezumţie de nevinovăţie şi cei care pot decide dacă ai sau n-ai o problemă sunt instanţele de judecată, nu anumiţi deontologi, care ne categorisesc într-un fel sau altul”, a precizat Moldovan, înaintea şedinţei CEx, informează Mediafax.

LISTA completă a Guvernului Dăncilă: SURPRIZELE PSD din noul Guvern

Întrebat despre propunerile privind viitorii miniştri, Moldovan a spus că anumite organizaţii judeţene au făcut propuneri, dar rămâne ca acestea să fie validate de Comitetul Executiv.

UPDATE - Scene ŞOCANTE în Capitală: O femeie a fost ÎNJUNGHIATĂ în faţa unei grădiniţe. Atacatorul ei s-a SINUCIS

Referitor la opinia preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia miniştri cu probleme penale nu au ce căuta în Guvern, Moldovan a precizat că „Domnul preşedinte poate se ocupă mai serios de politica externă, de poziţia României în Europa, în lume, să-şi facă rolul şi să lase instanţele de judecată să stabilească cine are o problemă sau nu”.

Întrebat dacă este corect ca o organizaţie să aibă două portofolii, liderul PSD Bistriţa-Năsăud a răspuns că el nu a auzit de acest lucru.

„Eu nu cred că aici e pe număr, pe organizaţii. Cred că contează foarte mult calitatea oamenilor, capacitatea lor de a manageria anumite ministere, pentru că avem un program de guvernare pentru care oamenii ne-au votat şi este extrem de important ca programul de guvernare să fie pus în practică. Nu cred că trebuie să luăm la fiecare CNP-ul, locul naşterii, e important ce pot să facă oamenii pentru ministere, asta cred eu. Dar eu sunt unul din cei 70 şi ceva de membri ai Comitetului Executiv”, a adăugat Radu Moldovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.