Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un manechin din Yemen a încercat să se sinucidă în detenţie, unde este ținută închisă de rebelii houthi

O tânără stea în ascensiune a modei din Yemen a încercat să se sinucidă în detenţie în capitala Sanaa, unde este ţinută închisă de rebelii houthi care le impun femeilor un "cod moral" strict, potrivit unor ONG-uri şi avocatului său, relatează AFP.

Intissar al-Hammadi a fost arestată la vârsta de 19 ani la 20 februarie când se ducea spre o şedinţă foto, pe fondul unor zvonuri legate de prostituţie şi droguri, dezminţite de apărarea sa, care afirmă că ocupaţia sa este adevăratul motiv al încarcerării, potrivit agerpres.ro.

Rebelii houthi, apropiaţi de Iran şi aflaţi în control asupra unei mari părţi din nordul acestei ţări în război, inclusiv asupra capitalei, nu au comunicat nimic în privinţa acestui caz.

"La 28 iunie 2021, actriţa şi manechinul Intissar al-Hammadi a fost transferată la un spital din închisoarea centrală din Sanaa, unde este în detenţie după ce a încercat să se sinucidă", a transmis Centrul din Golf pentru Drepturile Omului (GCHR) într-un comunicat publicat joi.

Citând presa, ONG-ul precizează că un copil care îşi însoţea mama deţinută a văzut chipul fotomodelului "albastru după ce ea a încercat să se spânzure".

"Surse de încredere au confirmat pentru GCHR că ea a încercat să se sinucidă din cauza deciziei administraţiei închisorii centrale de a o transfera în secţia rezervată prostituatelor", a adăugat organizaţia de apărare a drepturilor omului, cu sediul la Liban.

Avocatul lui Intissar al-Hammadi, Khaled al-Kamal, a confirmat sâmbătă pentru AFP aceste informaţii.

Procesul manechinului a început la 6 iunie şi continuă, a precizat miercuri organizaţia Human Rights Watch, denunţând o procedură "injustă" şi un caz "viciat de nereguli şi abuzuri".

Născută dintr-o mamă etiopiană şi un tată yemenit, Intissar al-Hammadi a publicat zeci de fotografii pe reţelele de socializare în ţinute tradiţionale sau în blugi şi jachete din piele, cu sau fără văl islamic. Ea este urmărită de mii de persoane pe Instagram şi Facebook.

În mai, Amnesty International a transmis că tânăra femeie a fost "maltratată fizic şi verbal" şi "forţată să recunoască mai multe delicte", printre care "posesie de droguri" şi "prostituţie".

Violenţele împotriva femeilor yemenite, în special în zonele controlate de rebelii houthi, au fost exacerbate de conflictul declanşat în 2014 în această ţară care trece prin cea mai mare catastrofă umanitară din lume, conform ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.